Șoferii români pot primi amenzi usturătoare, mai mari decât salariul încasat într-o lună, dacă nu respectă reguli simple.

Totul se va întâmpla începând din luna august.

Amenzi mari pentru românii care nu respectă regulile

Primarul Capitalei Nicușor Dan își dorește să introducă amenzi usturătoare pentru cei care nu plătesc parcarea. În București, costul pe oră de parcare este 5 lei pe oră.

Cei ce nu plătesc această taxă riscă o amendă de 200 de lei și ridicarea autoturismului.

Amenzi mari pentru românii care nu plătesc parcările. Sumele usturătoare ajung până la 2.500 - 5.000 de lei!

Amenzi mari pentru românii care nu plătesc parcările. Sumele usturătoare ajung până la 2.500 - 5.000 de lei!

[Sursa foto: Economedia]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Prețurile la energie vor crește din nou. Ce sume vor scoate românii din buzunare la iarnă? Anunțul ministrului Energiei

Un proiect care se află în dezbatere publică prevede majorarea amenzilor pentru neplătata parcărilor, de la 200 de lei până la 1.500- 2.500 de lei pentru persoanele fizice și amenzi de la 3.000 până la 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Românii vor fi fi nevoiți, așadar, să plătească amenzi egale sau mai mari cu salariul pe o lună.

Românii nu pot scăpa de amenzi

Românii nu pot scăpa prea ușor de aceste amenzi, având în vedere că Primăria Capitalei dispune de 12.000 de locuri de parcare. Mașinile care scanează automat numerele de înmatriculare au fost puse în funcțiune pe străzile din București și odată cu ele, amenzile curg acum pe bandă rulantă.

Citește și: Alimentele se ieftinesc. Cât de mult vor scădea prețurile? Măsura intră în vigoare de la 1 august

„Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, și între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice", se arată într-un comunicat al Primăriei București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si