România se află la jumătatea stării de alertă, care va dura până pe 15 iunie, iar în acest context autoritățile au decis introducerea mai multor relaxări ale restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

Citeste si: Horațiu Moldovan: „Am trecut de vârf”. Cum vom putea merge în concediu

Cu toate acestea, unele dintre amenzi rămân valabile.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Legea care a reglementat introducerea stării de alertă, ce a fost votată în Parlament, stabilește sancțiuni contravenționale cuprinse între 500-15.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor impuse de actul normativ.

Amendă pentru nerespectarea purtării măștii

Românii care nu vor respecta măsura purtării obligatorie a măștii în spațiile închise riscă o amendă între 500- 2500 de mei. Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, purtatul măștii în spațiile închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar și la locul de muncă, devine obligatoriu.

Citeste si: Ministrul Economiei a făcut anunțul așteptat de toți românii. Când se redeschid mall-urile

Pentru nerespectarea izolării la domiciliu, românii ar putea plăti între 1000 și 5000 de lei, în timp ce participarea la mitinguri este sancționată cu o valoare cuprinsă între 500-2500 de lei.

Cum se plătește amenda pe perioada stării de alertă

Românii care sunt amendați pe perioada stării de alertă pot plăti jumătate din suma amenzii în termen de 15 zile de la data aplicării.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si