Close sidebar
Close sidebar

Ce amenzi rămân în vigoare, după 1 iunie. Sancțiuni până la 2500 de lei

Deși autoritățile au dispus relaxarea unor măsuri, începând cu 15 mai, unele amenzi rămân în vigoare.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

România se află la jumătatea stării de alertă, care va dura până pe 15 iunie, iar în acest context autoritățile au decis introducerea mai multor relaxări ale restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

Citeste si: Horațiu Moldovan: „Am trecut de vârf”. Cum vom putea merge în concediu

Cu toate acestea, unele dintre amenzi rămân valabile.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Legea care a reglementat introducerea stării de alertă, ce a fost votată în Parlament, stabilește sancțiuni contravenționale cuprinse între 500-15.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor impuse de actul normativ.

Amendă pentru nerespectarea purtării măștii

Românii care nu vor respecta măsura purtării obligatorie a măștii în spațiile închise riscă o amendă între 500- 2500 de mei. Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, purtatul măștii în spațiile închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar și la locul de muncă, devine obligatoriu.

Citeste si: Ministrul Economiei a făcut anunțul așteptat de toți românii. Când se redeschid mall-urile

Pentru nerespectarea izolării la domiciliu, românii ar putea plăti între 1000 și 5000 de lei, în timp ce participarea la mitinguri este sancționată cu o valoare cuprinsă între 500-2500 de lei.

Cum se plătește amenda pe perioada stării de alertă

Românii care sunt amendați pe perioada stării de alertă pot plăti jumătate din suma amenzii în termen de 15 zile de la data aplicării.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI