"În acest final de săptămână, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus desfăşurarea unor acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru a nu permite desfăşurarea unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus. Acţiunile s-au desfăşurat la nivel naţional, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă la terase, baruri, cluburi în aer liber, pe plaje, activităţi în general unde este semnalată prezenţa unui public numeros.

În total au fost verificate 4.052 de societăţi comerciale, fiind identificate 42 de unităţi economice care nu respectau măsurile stabilite pentru această perioadă", a spus Dajbog, duminică, într-o conferinţă de presă.

Activităţi în spaţii închise

Potrivit acesteia, au fost aplicate 11 sancţiuni operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţii închise, publice sau private, pentru care sunt instituite interdicţii şi restricţii, valoarea amenzilor fiind de peste 10.000 lei.

De asemenea, s-au aplicat două avertismente unor persoane fizice pentru că au participat la activităţi pentru care sunt în vigoare interdicţii şi restricţii.

Potrivit acesteia, 328 de sancţiuni în valoare de aproximativ 40.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 19 sancţiuni în valoare de 21.500 de lei- pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, iar 9 sancţiuni în valoare de 4.000

de lei au fost pentru nerespectarea regulilor de amenajare a teraselor referitoare la distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese.

Citeste si: Coronavirus România 21 iunie 2020. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

De asemenea, s-au aplicat 344 de sancţiuni la Legea 61/1991, în valoare de aproape 100.000 de lei, precum şi alte 260 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 560 de mii de lei, pentru diverse alte nereguli, a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

Infracţiuni

Ea a spus că poliţiştii efectuează cercetări pentru 5 infracţiuni: 3 pentru port fără drept de obiecte periculoase, una pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi una pentru evaziune fiscală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Misiunile de verificare şi control s-au desfăşurat vineri şi sâmbătă, la acestea participând peste 3.000 de poliţişti şi 540 de jandarmi, precum şi aproximativ 570 de poliţişti locali, 79 de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, 58 de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi 65 ai Ministerului Muncii.

Amenzi pentru cei care nu respectă măsurile din starea de alertă
Amenzi pentru cei care nu respectă măsurile din starea de alertă

Controale în cluburi şi restaurante

"În Capitală, în noaptea de 20 spre 21 iunie, în intervalul orar 21,30- 02,00, au avut loc 9 controale la cluburile şi restaurantele din zona Parcului 'Regele Mihai I', fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 170 de mii de lei, astfel: 12 sancţiuni în valoare de 10.700 lei pentru nerespectarea legislaţiei privind paza bunurilor şi protecţia persoanelor; 5 sancţiuni în valoare de 77.000 lei pentru nerespectarea regulilor de protecţie a consumatorilor; 3 sancţiuni în valoare de 43.500 lei pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice; o sancţiune pentru nerespectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun; 2 sancţiuni în valoare de 40.000

lei pentru activităţi comerciale ilicite", a mai arătat Dajbog.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, la aceste acţiuni au participat 81 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Poliţia Sectoarelor 1- 6, precum şi 5 poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi 13 luptători din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, scrie agerpres.ro.

Citeste si: Terasă închisă, după ce o angajată a fost confirmată cu Covid-19

Totodată, la controale au fost cooptaţi şi 6 inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, 12 inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, 6 inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi 4 comisari din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti care au verificat respectarea măsurilor ce trebuie aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţi de prevenire şi informare

"În cadrul acţiunii ordonate de conducerea MAI la nivel naţional au avut loc şi activităţi preventive de informare, dar şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. Aceste activităţi au fost desfăşurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliţie locală", a mai arătat purtătorul de cuvânt.

Astfel, în urma acţiunilor la care au participat peste 4.000 de poliţişti locali, au fost aplicate 28 de sancţiuni, în valoare de 2.000 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie de către conducătorul auto, şi 179 de sancţiuni, în valoare de 11.200 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie de către pasageri.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică anunță noi cazuri de coronavirus! Bilanţul a ajuns la 24.045

De asemenea, 12 avertismente au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de separare fizică a spaţiului destinat conducătorului mijlocului de transport sau nepăstrarea liberă a primului rând de scaune.

Dajbog a mai afirmat că patru sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiei de a monta în locuri vizibile destinate pasagerilor postere/autocolante/afişe care să cuprindă recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si