Este vorba de cei care nu respectă anumite reguli. Mai exact, cei care merg cu bicicleta sau cu trotineta sub influența alcoolului ori a altor substanțe riscă amenzi care pot depăși 1.000 de lei, transmite avocatnet.ro.

Amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile

În Codul rutier, este sancționată drept contravenție, la art. 101," nerespectarea de către conducătorul unei biciclete sau trotinete electrice a interdicţiei privind circulaţia sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora".

Citeste si: Obiceiul ciudat al mamei lui Elon Musk. Ea a dezvăluit de ce doarme în garaj când își vizitează fiul

Amenda pentru această faptă este între 870 și 1.160 de lei. Dacă este plătită în termen de 15 zile, contravenientul scapă cu 435 de lei amendă, adică jumătate din minimul legal.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totuși, aici nu vorbim de o faptă penală, spre deosebire de conducerea unui autovehicul. Chiar dacă cel care s-a urcat pe bicicletă sau trotinetă este în avansată stare de ebrietate, nu se poate compara cu pericolul prezentat de cel care se urcă la volan. 

Citeste si: Un mort și patru răniți într-un accident grav în Pasul Mestecăniș

În Codul penal, la incriminarea faptelor de conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe se menționează vehiculele pentru care ai nevoie de permis de conducere. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si