Amenzile usturătoare nu ocolesc persoanele cu venituri mici, pensionarii cu pensii minime de până la 1.700 de lei. Trebuie să respecte o regulă importantă dacă nu vor să plătească amendat de 6.500 de lei.

Despre ce regulă este vorba?

Amenzi usturătoare, până la 6.500 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici

Amenzile usturătoare, care pot ajunge până la suma de 6.500

de lei, sunt îndreptate către oamenii vârstnici, cu pensii minime, de până la 1.700 de lei, care beneficiază de ajutoare financiare de la stat, vouchere de cumpărături.

Noua lege înăsprește condițiile de utilizare a cardurilor, voucherele de cumpărături de care pensionarii beneficiază.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În cazul în care pensionarii încalcă regulile de utilizare, folosirea cardului doar pentru cumpărături alimentare și/sau produse de igienă, pot plăti amenzi de până la 6.500 de lei, dar vor avea și cardul blocat.

Citește și: Pensii mai mari în 2024. Casele de pensii, pregătite pentru recalculare. "Suntem aproape gata"

Ce nu trebuie să achiziționezi cu voucherele de cumpărături?

Pensionarilor le este interzis să cumpere alcool și tutun cu voucherele de cumpărături, primite de la stat.

Încălcarea acestei reguli atrage închiderea cardului voucher, dar și amenda de 6.500 de lei.

"Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei. Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce și sancțiuni mai dure.

Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanța şi pentru cei care sunt în această situație le vom retrage cardurile sociale", a declarat în urmă cu puțin timp, Marcel Boloș, potrivit antena3.ro.

Următoarea încărcare a vocuherelor de cumpărături, de care beneficiază aproximativ 2.5 milioane de români, se va realiza pe data de 15 octombrie 2023. Pensionarii cu pensii minime vor primi pe cardurile de cumpărături suma de 250 de lei.

Citește și: Marcel Boloș, despre deficitul bugetar: „Probabil va fi nevoie de noi măsuri fiscale”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si