Close sidebar
Close sidebar

America e la pământ! Multe dintre statele europene privesc acum spre China ca la un viitor lider global

Europenii încep să își piardă încrederea în Statele Unite, mai ales de la începutul pandemiei de coronavirus.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un nou sondaj publicat în Germania în această săptămână arată că o majoritate covârșitoare a germanilor au o părere mai proastă despre SUA din cauza felului în care a fost gestionată pandemie. Cifrele sunt în contrast cu cele referitoare la China. Dacă 76% dintre germani spun că părerea lor despre SUA s-a înrăutățit în timpul pandemiei, doar 36% au spus același lucru despre China.

Citeste si: Specialişti ai MApN vor sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19

Sondajul a arătat că:

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Jumătate dintre germani favorizează menținerea de relații apropiate cu SUA, iar cealaltă jumătate cu China
37% dintre germani au spus că este mai importantă menținerea de relații apropiate cu SUA, în timp ce 36% au spus același lucru despre China. În ceea ce privește aceste date, ele reprezintă o scădere mare față de anul precedent, în care 50% evaluau relația cu SUA ca fiind prioritară, și doar 24% pe cea cu China.


Într-o întrebare separată, doar 10% dintre germani consideră SUA ca fiind cel mai important partener la nivel global. 6% au spus același lucru despre China, cu un procent mai puțin față de anul precedent.

Citeste si: VIDEO| Femeie cu handicap, agresată într-o stație de autobuz din Cluj

„Timp de mai mult de două secole, Statele Unite au provocat o gamă largă de trăiri printre țările din restul lumii: iubire și ură, teamă și speranță, invidie și dispreț, venerație și furie.

Dar este o emoție pe care, până acum, nu a mai simțit-o nimeni pentru SUA- milă”, spune Fintan O’Toole, jurnalist la The Irish Times, ca răspuns la comentariile de luna trecută ale președintelui american.

Informațiile conform cărora Trump a încercat să obțină monopolul asupra unui vaccin anti-coronavirus care era dezvoltat în Germania au stârnit și mai multă furie și lipsă de încredere pe continentul european.

Comportamentul lui Trump a accentuat părerea deja negativă pe care Europa o avea față de președintele american, un sondaj de săptămâna trecută arătând că doar 2% dintre francezi mai au încredere că Trump poate fi liderul lumii libere, potrivit Digi24.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI