Scopul acestui proiect, denumit CITE (Center for Innovation, Testing and Evaluation), este de a testa noi tehnologii si inovatii, fara a afecta populatia, scrie businessmagazin.ro.

Orasul se doreste a fi un model al orasului american obisnuit si va fi practic o zona de test. Aici, companiile pot sa-si testeze tehnologiile fara ca nicio persoana (locuitor) sa fie afectata.

Proiectul, in valoare de 1 miliard de dolari, este finantat de Pegasus Global Holdings.

CITE se va intinde pe o zona de 24 de kilometri patrati, va include zone specializate pentru dezvoltarea unor noi forme de agricultura, energie si tratare a apei.

"Noile servicii şi tehnologii pot fi testate fără a perturba viaţa de zi cu z
i", spune Robert Brumley, director Pegasus Global Holdings.

" Am putea testa anumite lucruri mult mai agresiv, nu vor exista riscuri de pierdere de vieţi omeneşti. Acest loc ar trebui să devină un magnet pentru oamenii cu idei”, a mai spus Brumbley.

Orasul va avea o retea subterana de colectare a datelor. Se va incerca testarea vehiculelor autonome monitorizate din aer de catre drone. Casele vor fi construite in asa fel incat sa reziste catastrofelor naturale si vor fi echipate cu echipamente robotizate. Se vor utiliza surse de energie alternative, cum ar fi toriul.


Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si