Close sidebar
Close sidebar

An dificil pentru admiterea la facultate. Viitori studenții se luptă pentru locurile bugetate. Universitatea din București, cele mai multe candidaturi depuse în ultimii 14 ani

Universitatea din București se confruntă cu cele mai multe înscrieri din ultimii 14 ani. Facultatea de Psihologie și Științele Educației se află în topul preferințelor, atât pentru programele de licență, cât și pentru programele de masterat. UB anunță că înscrierile continuă, pentru unele facultăți, până zilele următoare.

Elena Tasca,

Peste 44.000 de înscrieri la UB

[Sursa foto: Facebook- Universitatea din București]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Universitatea București(UB) a transmis că este cel mai aglomerat an din ultimul deceniu, în ceea ce privește numărul dosarelor pentru înscrierea la licență. 7,15 înscriși sunt se luptă pentru un loc bugetat. Cea mai căutată este Facultatea de Psihologie și Științele Educației  unde sunt 36,89 candidați pe un loc bugetat, iar înscrierile încă nu s-au terminat.

Bătaie pe locurile bugetate de la UB

Înscrierile de la Universitatea din București continuă până pe 24 iulie. Până în acest moment, Universitatea din București a anunțat că se confruntă cu cel mai mare număr de candidaturi depuse din ultimii 14 ani, iar înscrierile nu s-au terminat.

"Cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admiterea la Universitatea din Bucureşti (UB), 43.921 de înscrieri, au fost înregistrate în sesiunea de vară 2023, arată datele parţiale de miercuri, 19 iulie 2023, la ora 23:59. Aceasta reprezintă o creştere de 42,11% faţă de sesiunea de vară a admiterii 2022, când au fost înregistrate 30.906 înscrieri. Concurenţa la nivelul Universităţii din Bucureşti în această sesiune de admitere este de 7,15 înscrieri pe loc bugetat pentru programele de licenţă", au anunțat reprezentanții UB.

UB- cele mai multe înscrieri din ultimii 14 ani

[Sursa foto: Facebook- Universitatea din București]

Se pare că Universitatea din București a transmis și cele mai căutate programe de licență din acest an. Potrivit datelor transmise de UB, cea mai mare concurență se află în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, 36,89 candidaţi pe loc bugetat la specializarea Psihologie – Ştiinţe cognitive, urmată de specializarea Psihologie unde sunt 19,12 candidaţi pe loc bugetat.

Următoarea în preferințele candidaților este Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine unde la specializarea Spaniolă sunt 18,72 candidaţi pe loc bugetat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Profilul real este poziționat pe locul trei în preferințele absolvenților de liceu, unde la specializarea Tehnologia informaţiei de la Facultatea de Matematică şi Informatică sunt 18,41 candidaţi pe loc bugetat, iar la specializarea Biochimie tehnologică de la Facultatea de Chimie sunt 17,1 candidaţi pe loc bugetat.

Citește și: EXCLUSIV: Olivia Pădurean, profesoara de 10 la Titularizare 2023: ”Există multe lucruri pozitive in învățământul românesc actual, eu fiind rezultatul acestuia”

Universitatea din București, cele mai multe înscrieri din ultimii 14 ani

Situația bătăliei pe un loc bugetat este la fel și în cadrul programelor de masterat pe care Universitatea din București le pune la dispoziția absolvenților licențiați.

La fel ca în cazul programelor de licență, Facultatea de Psihologie și Științele Educației este preferată de absolvenții de la licență, unde sunt 4,04 înscrieri pe loc bugetat. La Facultatea de Matematică şi Informatică sunt 3,54 înscrieri pe loc bugetat, urmată de Facultatea de Geografie cu 2,79 înscrieri pe loc bugetat.

Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr de 4.461 de locuri bugetate la programele de licență, iar pentru candidații interesați de programele de masterat, un număr de 3.200 de locuri bugetate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Aproape 44.000 de elevi au ales cu inima și s-au înscris pentru unul dintre locurile scoase la concurs în sesiunea de vară a admiterii 2023 la Universitatea din inima Bucureștiului. Vă mulțumim pentru încredere! Acesta este cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admiterea la Universitatea din București. Datele parțiale a candidaturilor pentru #admiterea2023 arată o creștere de 42,11% față de sesiunea de vară a admiterii 2022, când au fost înregistrate 30.906 înscrieri", a postat pe Facebook Universitatea din București.

Citește și: Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, noii miniștri ai Muncii și Familiei, au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI