Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au adus României multe medalii, dar și situații tensionate, precum este cea a Anei Bărbosu.

Scandalul în ceea ce o privește a izbucnit după proba finala de sol, când Ana Bărbosu a rămas fără medalia de bronz pe care, inițial, o primise.

Citește și: Luptătoarea Cătălina Axente, accidentare groaznică la Jocurile Olimpice! A rămas la pământ după primul tur la categoria 76 kilograme

Pe scurt, la finalul probei, românca noastră a urcat în clasament pe locul trei și a primit medalia de bronz, cu nota de 13,700. Însă, bucuria ei a fost trecătoare, căci americanca Jordan Chiles a depus contestație și, pentru că nota i s-a mărit, de la 13,660 la 13,760, i-a luat locul româncei, urcând de pe poziția 5 pe cea de-a treia.

Fapt ce a făcut ca Ana să depună contestație, iar judecătorii de la Lausanne să îi dea dreptate. Așa se face că sâmbătă, 10 august, gimnasta și-a primit medalia de bronz înapoi, pe motiv că echipa din America nu a depus contestație în cele 60 de secunde pe care le-a avut la dispoziție, după probă, conform regulamentului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

”Reclamanții au solicitat o hotărâre din partea Diviziei ad-hoc a TAS, care a concluzionat că depunerea contestației s-a făcut peste termenul de un minut specificat la art. 8.5 din FIG 2024 Reglementări tehnice (adică 1 minut și 4 secunde) și a respins contestația ca intempestivă, menținând astfel scorul inițial de 13,666 și ajustând în mod corespunzător clasamentul final”, se arată în decizia TAS, care i-a adus medalia de bronz Anei Bărbosu.

Citește și: Jocurile olimpice de break dance. Premieră absolută la Paris 2024, dar scos din concurs la Los Angeles 2028! Cine a luat prima medalie de aur din istorie?

Jocurile Olimpice 2024

Jordan Chiles

[Sursa foto: Profimedia]

Doar că după acest verdict, Federația de Gimnastică din SUA a găsit o nouă probă. Un video pe care deja l-a trimis la TAS prin care demonstrează că s-a depus contestație pentru punctajul gimnastei în mai puțin de 60 de secunde.

Ba mai mult decât, americanii vor să își facă dreptate chiar dacă asta înseamnă că vor ajunge să depună contestații și la Curtea Supremă Federală a Elveției sau la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Conform USA Today, echipa lui Jordan a trimis prima contestație la 47 de secunde distanță de la afișarea punctajului, iar cea de-a doua fiind la 55 de secunde depusă.

”Un nou videoclip demonstrează că Jordan Chiles a trimis contestația la timp, spune USA Gymnastics”, titrează sursa citată.

”Dovezile video sunt marcate cu ora și arată că Landi (n.r. – antrenoarea lui Chiles) și-a exprimat prima intenție de a depune o contestație la masa arbitrilor la 47 de secunde după ce scorul a fost afișat. În plus, o a doua intenție a fost manifestată la 55 de secunde distanță după afișarea scorului inițial. Înregistrările video furnizate nu au fost disponibile înainte de decizia TAS și, prin urmare, nu a existat posibilitatea de a fi depuse anterior”, se arată în scrisoarea trimisă de USA Gymnastics către TAS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si