In salvarea lor, a sarit un doctor de familie din Iasi care a inceput sa construiasca intr-un sat cu doua mii de suflete un centru medical. Constructia o va ridica cu bani din propriul buzunar.

Citeste si: S-a aflat motivul pentru care Zina Dumitrescu a fost dusa la azil! "Era depresiva si lua pastile!"- ACUZE la adresa "mamei" Zina

La dispensarul din sat, oamenii vin, ca la spital.

Inauntru, trei paciente isi cauta leacul, iar pe hol, alte doua isi asteapta randul la consultatie.

Ora pranzului a trecut de mult insa medicul nu face pauza.

Doctorul Ana-Maria Zlavog ingrijeste 2 000 de oameni care pana acum 5 ani n-aveau cui sa ceara ajutor. Prea saraci sa bata drumul pana la primul spital, localnicii se tratau dupa ureche, iar acum, vin la dispensar aproape saptamanal.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferul român dat dispărut pe 2 martie a fost găsit mort într-un canal din Belgia

"Un om asa, nici n-am crezut ca poate sa fie! Oamenii o iubesc si nu face diferenta- si daca ai aur la gat, si daca nu ai. E foarte aglomerata ca are pacienti foarte multi. Si din satele vecine, pentru ca e foarte bun, iti da medicamente, te trateaza, daca nu poate ea, te trimite la Iasi.", spun oamenii despre ea.

Multi si suferinzi, oamenii gasesc alinarea la singurul medic din zona care le ofera tratamentul si respectul de care au atata nevoie.

Grija pentru semeni a facut-o pe Ana-Maria Zlavog sa isi doreasca sa ii ajute mai mult si a luat decizia sa construiasca in sat un centru medical modern. "Pe parter, vor fi cabinetele de medicina de familie, centru de permanenta, cardiologie si ginecologie.", spune medicul despre proiectul ei.

Citeste si: Lia Olguța Vasilescu, reacție critică la adresa Poliției Române după ce soțul ei a rămas fără permis. Ce le-a transmis polițiștilor

In alta parte a cladirii, va fi o zona de recuperare medicala cu sala de kinetoterapie si doua cabinete de masaj si fizioterapie.

Pe sectii, vor fi aparate medicale pe care medicul vrea sa le cumpere cu bani adusi de-acasa. Pana acum, a investit 50 000 de euro. "Asta e si scopul. Sa nu mai faca drumuri la nesfarsit in locuri unde nu sunt siguri daca li se va raspunde unde nu stiu daca vor fi consultati sau nu." , mai spune ea.

Constructia a inceput in urma cu trei ani si poarta numele unuia dintre cei doi copii ai medicului. Cel mai probabil, va fi gata pana la sfarsitul anului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si