Vizați de Fisc sunt și maneliștii care primesc bani din dedicații, dar si cei care le oferă sume uriașe doar pentru a-și auzi numele strigat.

Ce a declarat președintele ANAF

Controalele vor fi tot mai stricte. Influencerii, profesorii care dau meditații sau coafezele care își desfăsoara activitatea acasă sunt alte categorii care ar putea fi verficate.

Președintele ANAF spune că de la 1 iulie controalele au fost intensificate, mai ales că la nivel național, în decursul a 4 ani au existat diferențe privind veniturile nedeclarate pentru 560.000 de oameni.

Citeste si: Sute de mii de români, vizați de ANAF

Lucian Heiuș, președinte ANAF: "Se face o estimare a venitului persoanelor fizice și îl comparăm cu ce declară și dacă diferența este mai mare de 10% raportat la venitul declarat, dar nu mai mic de 50.000 lei deja exista un risc de nedeclarare. Noi profesii, una dintre ele și influencerii care iîncaseaza venituri și trebuie să le declare și să plăteasca impozit pe ele și acolo într-adevăr urmărim activiatea lor."

Până acum au fost verificate 215 persoane

Oamenii recunosc faptul că rețelele de socializare sunt pline de videoclipuri cu bani sau mașini de lux. Și mulți dintre ei vor și dreptate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Șeful ANAF, anunț despre controalele la persoane fizice: Suma cea mai mare descoperită a fost de 22 de milioane de lei

"Cam cum sunt postarile astea? Ostentative din punctul meu de vedere întrucât mulți își arată bogăția pe rețelele de socializare deși nu muncesc sau nu au afacere într-un cadru neapărat legal."

Însă părerile sunt împărțite. Cand vine vorba despre maneliști, de vină ar fi și cei care le dau bani.

Citeste si: Cine sunt cei 561.000 de români care vor fi controlați la avere de la 1 iulie de ANAF

"Ar trebui și ei verficați, dar ei muncesc noapte de noapte. Dar greșeala e a noastră că noi le dăm bani."

Citeste si: Șeful ANAF, noi declarații cu privire la controalele ce vor începe pe 1 iulie. Lucian Heiuș a dezvăluit care este cea mai mare sumă investigată

Până acum inspectorii ANAF au făcut o analiză amănunțită pentru 215 persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si