De asemenea, ANAF a chemat recent persoane care obțin venituri de pe platforma pentru adulți OnlyFans și le-au fost stabilite decizii de impunere.

ANAF, controale la influenceri și vedete OnlyFans

ANAF a început controale în rândul influencerilor de pe platformele sociale, dar și al modelelor care fac bani pe platformele pentru adulți.

Citeste si: ANAF scoate la vânzare mașinile și terenurile Elenei Udrea

Fiscul are un departament special pentru mediul online și în primele 9 luni a încheiat 58 decizii de impunere, iar valoarea totală a fost de 6,5 milioane lei, impozite neplătite.

Citeste si: ANAF anunță controale pe Facebook și pe Instagram. Toți cei care fac afaceri pe rețelele sociale vor fi verificați

Preşedintele ANAF a precizat că au fost iniţiate controale la 128 la influenceri, iar acestea s-au soldat cu 58 de decizii de impunere.

Lucian Heiuș spunea recent că Fiscul dispune de programe informatice din care pot fi extrase date de pe toate platformele sociale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

lucian heius anaf

Lucian Heius, șeful ANAF

ANAF a declanșat în această vară controale amănunțite în cazul a peste 500 de mii de români, bănuiți că au strâns averi impresionante fără să declare niciun ban la stat.

Au fost vizați inclusiv cei care fac bani online, pe Facebook, Instagram, YouTube, dar și românii care nu au declarat la stat veniturile obținute prin vânzarea serviciilor sexuale pe OnlyFans.com.

Rețelele sociale, luate la puricat de inspectorii ANAF

Persoanele care fac afaceri pe rețelele sociale   au intrat în vizorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Inspectorii ANAF vor verifica toate imaginile de pe rețelele sociale care pot conține date despre case, mașini sau bani, care nu au fost declarați la FISC.

Lucian Heiuş, şeful ANAF, a vorbit despre controalele ce vor avea loc în următoarea perioadă. El a explicat că, în primă fază, vor încerca să obțină de pe site-urile web şi să identifice persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează.

Citește si:  VIDEO- Curierii din România vor fi obligați să raporteze către ANAF toate operațiunile de livrare cu plată ramburs. Ce informații vor fi transmise

„Încercăm să obținem de pe site-urile web şi să identificăm persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează. F olosim nişte programe de extragere de date şi vedem pe ce conturi apar mai multe accesări, verificăm dacă şi-au declarat veniturile de pe site-urile de socializare. Iar dacă veniturile identificate de la aceste platforme nu corespund cu cele declarate începem verificările.", a declarat recent Lucian Heiuş.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește si:  VIDEO- Mai mulți influenceri verificați de ANAF nu și-au declarat veniturile încasate

Cea mai mare diferenţă descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de peste o jumătate de milion de lei, a anunţat, marţi, preşedintele ANAF.

Astfel, la verificarea persoanelor fizice, s-au constatat venituri suplimentare de 8,015 milioane de lei, ceea ce înseamnă creanţe fiscale de 2,081 milioane de lei

Într-un top 3 oferit de şeful ANAF, pe locul 1 se află o persoană din Suceava, cu diferenţă între veniturile declarate şi cele estimate de 3,611 milioane de lei şi o creanţă de 577.819 lei.

Pe locul 2 se află un contribuabil din Ilfov, cu venituri 1,481 milioane de lei, respectiv creanţe de 237.063 lei, iar pe locul 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1,212 milioane de lei şi creanţe de 194.037 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si