Pe Preda Valerie l-am întâlnit astăzi chiar la intrarea într-un sediu Anaf. Are o firmă de taximetrie de peste 20 de ani și spune că s-a săturat de drumurile pe care le face constant pentru diverse treburi birocratice minore.

Citeste si: Incasarile vedetelor, verificate de ANAF

CHAT-ul pentru contribuabili, noua inovație din partea ANAF

,,Trebuie să alerg 3-4 zile să mă documentez foarte clar și precis și ulterior mă aștept când vin aici să spună- nu e ok!" , spune

Valerie Preda, contribuabil. Acest serviciu nou lansat- spune contribuabilul că nu îl ajută pentru că nu e familiarizat cu tehnologia.

,,Mi-e foarte greu, mi-e dificil că am o vârstă și noi cu tehnologia stăm mai rău! Ne depășește pe mulți, pe mine mă depășește!", a adăugat acesta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alți contribuabili spun că chat-ul e de bun augur, având în vedere că- spun ei- ori de câte ori au sunat să vorbească cu agenții antifraudă- încercarea a fost sortită eșecului.

Acest nou serviciu electronic se află în fază de testare până la sfârșitul anului, iar contribuabilii pot primi asistență instant, spun reprezentanții ANAF.

Procedeul prin care puteți cere asistență este unul foarte simplu: Pe site-ul ANAF, în stânga ecranului, veți avea afișată pictograma de call center, pe care o veți accesa. Apoi veți selecta tipul informației pe care doriți să o obțineți cum ar fi depunerea unei declarații fiscale sau înrolarea în Spațiul Privat Virtual. Apoi veți introduce un nume de utilizator, veți accesa start chat și de ăndată un agent va intra în legătură cu dumneavaostră.

 

Chatul Anaf va fi disponibil până la sfârșitul anului de luni până joi de la ora 8.30 până la ora 16.30, iar vinerea de la 8.30 până la ora 14.30.
În prima zi de lansare, au accesat acest serviciu 300 de contribuabili la nivel național.

Citeste si: Dan Bursuc a dat lovitura în pandemie. Manelistul se laudă că lucrează 100% legal

VIDEO- ANAF oferă CHAT-ul pentru contribuabili


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si