Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - ANAF va controla sute de persoane fizice de la 1 iulie

ANAF va începe, de la 1 iulie 2022, o campanie de controale la persoane fizice care dețin averi considerate a fi mari, inclusiv la oameni de afaceri care și-au împrumutat propriile firme.

Andreea Albu,

ANAF va controla sute de persoane fizice de la 1 iulie


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedinte Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că de la 1 iulie instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.

Câte persoane sunt vizate

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este o jignire pentru oamenii cinstiţi să vadă că alţii achiziţionează case şi maşini scumpe deşi nu au lucrat şi nu au plătit un impozit. 

”Trebuie să oprim acest flagel al acestor oameni care fură, fac evaziune, nu îşi plătesc taxele, dar ne sfidează pe toţi prin opulenţa şi prin îmbogăţirea nejustificată pe care o fac”, a afirmat şeful ANAF.

Citeste si: FMI cere Guvernului Ciucă să ia măsuri de reformă fiscală

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

El a anunţat că în urma unei analize, a rezultat că la 561.000 de persoane se înregistrează o diferenţă între veniturile declarate şi cele estimate de 20 de miliarde de euro. 

Citeste si: Comisia Europeană critică "dezechilibrele excesive" din economia României

El susține că prin controalele pe care urmează să le facă, ANAF ar ajuta companiile care operează corect. De asemenea, Heiuș a menţionat că are susţinerea coaliţiei şi a premierului Nicolae Ciucă în acest demers.  

Cum vor decurge controalele

Potrivit lui Heiuș, cei 104 miliarde de lei (20 de miliarde de euro) care ar fi în plus față de veniturile declarate de cele 561.000 de persoane fizice pre-evaluate sunt în raza următoarelor regionale ANAF:

  1. Regiunea Bucureşti- 29,2 miliarde de lei,
  2. Cluj- 14,3 miliarde de lei,
  3. Iaşi- 12,5 miliarde de lei,  
  4. Galaţi- 12,4 miliarde de lei,
  5. Regiunea Braşov- 11,3 miliarde de lei,
  6. Ploieşti- 9,4 miliarde
    de lei,
  7. Timişoara- 8,4 miliarde de lei,
  8. Regiunea Craiova- 6,3 miliarde de lei.

Citeste si: Noul șef al ANAF pune tunurile pe "marea evaziune fiscală". "Trebuie să acţionăm ferm pentru recuperarea creanţelor", spune Lucian Heiuș

Președintele Fiscului a explicat și cum ar urma să decurgă controalele:

„Mergem, vedem cât a declarat şi ce impozit a plătit, vedem cât a acumulat. Avem o discuţie cu contribuabilul respectiv, justifică, încearcă să spună de unde a avut bani să îşi cumpere 20 de apartamente, când el, de fapt, a avut venituri fiscalizat doar de 10.000 de euro. Dacă nu şi le poate justifica, facem diferenţa, impozităm cu 16 la sută şi calculăm accesoriile aferente pe fiecare an în parte”.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI