Ilinca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Știm că avem asigurări de sănătate la stat și că avem dreptul la o serie de analize. Aș vrea să le luăm pe categorii. Ce analize putem să facme gratuit?”

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate: „Este foarte bine că aducem acest lucru în discuție și atunci v-aș propune să discutăm concret, cu informații utile pentru toți cei care ne privesc.” 

Ilinca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Pe categorii de vârstă. Pentru cei mici.”

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate: Ideea principală este aceea că dacă ne dorim o viață sănătoasă pentru cei mici este bine să luăm lucrurile din timp. Pentru grupa de vârstă 0-3 ani, pentru nou-născuți până la 3 ani putem să facem aceste analize gratuite. De ce e important să știm acest lucru? Pentru că doar mergând la medicul de familie putem să beneficiem de ele gratuit. Și încă o veste foarte importantă. Mult lume spune: sigur, eu trebuie să mă duc să fac analize, însă, la laborator îmi spune că nu mai sunt fonduri. Pentru aceste tipuri de consultații de prevenție, pentru toate grupele de vârstă, aceste analize se pot face indiferent dacă s-a epuizat sau nu fondul pentru analizele care se fac la respectivul laborator.

Pentru grupa de vârsăt 0-3 ani se începe cu o evaluare la medicul de familie să vedem dacă inima copilașului funcționează cum trebuie.”

Ilinca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Pe scurt, o listă.”

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate: „Păi, prevenții pentru cardiovasculari, pentru auz, pentru văz și pentru chestiuni care țin de dezvoltarea aparatului locomotor.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

I linca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Mergem la următoare categorie.”

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate: „Vorbim de categoria 3-18 ani. Aici începem să ne uităm puțin la alte tipuri de lucruri. Fie că vorbim de chestiuni care țin de prevenția diverselor sindrome anemice, rahitism sau diversele tulburări de greutate.”

Ilinca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Alergiile sunt pe această listă?”

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate:  „Toate acest lucruri, inclusiv alergiile, le putem depista la prima vizită la medicul de familie. Asta este toată cheia succesului, să mergem la medicul de familie pentru a avea o viață sănătoasă.”

Ilinca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Următoare categorie.”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate: „Ar fi a persoanelor active, adică 18-40 de ani. Avem o viață activă, dar este esențial să luăm lucrurile din timp pentru că vedem că au început să apară probleme de colesterol, diabetul apare foarte târziu. Un lucru punctual ar fi despre femeile care își doresc o sarcină și aici există un pachet de analize care se fac din timp la medicul de familie.” 

Ilinca Obădescu-Gruia, prezentator Știrile Kanal D: „Pentru analizele de prevenție trebuie să mergem la medicul de familie?”

Andrei Baciu, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate:  „Asta este cheia succesului. Ca să putem să beneficiem de aceste analize gratuite trebuie să mergem la medicul de familie să începem acest proces de prevenție.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si