În urmă cu 200 de ani, România era una dintre țările care cultivau ananas. Aproape fiecare familie de nobili din Transilvania deținea un spațiu amenajat în stil baroc cu oranjerie și grădini cu tot felul de specii de arbori și arbuști aduși din toate colțurile lumii.

Ananasul era cultivat de Samuel von Brukenthal, în urmă cu 200 de ani

Baronul Samuel von Brukenthal a ridicat la Avrig, în anul 1768, un palat înconjurat de grădini cu diferite tipuri de abori.

Printre acestea s-a aflat și ananasul.

”Orangeria lui Brukenthal de la Avrig avea printre roadele pe care le cultivau și ananas. Când un oaspete important poposea la Palatul Brukenthal din Sibiu avea, pe lângă un fel de bază de mâncare cu diferite sortimente de carne de vită la rață, un platou de fructe, printre care și ananas.”, spune Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Diana Șoșoacă, al doilea scandal în ziua alegerilor: a amenințat cu bătaia un cetățean în secția de vot. "Boșorog nenorocit!"- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1- prezență, declarații. MAI: Nu au fost înregistrate incidente grave- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Castelul Karolyi, o bijuterie arhitecturală

Administratorii reședinței de vară a baronului Brukenthal de la Avrig vor să reamenajeze grădinile la fel ca în trecut. Reședința este cunoscută încă din secolul XVIII ca ”Edenul Transilvaniei”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si