În cazul deceselor la Spitalul Sfântul Pantelimon, procurorii au început urmărirea penală, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 

Trei angajați ai unității sanitare ar fi fost deja audiați

În acest caz, trei angajați ai unității sanitare ar fi fost audiați în dosarul care ar viza decesele a 17 pacienți, internați la Secția ATI a spitalului, decese care s-ar fi înregistrat în decursul a patru zile.

În patru zile, 17 persoane ar fi murit, după ce dozele din substanțele care le-ar fi ținut în viață, le-ar fi fost scăzute intenționat, potrivit Antena3.ro

Citește și: Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la spitalul Sfântul Pantelimon? "Tata a supravieţuit ani de zile cu boala asta şi eu cred că mai trăia"

ilustrație foto spital

Continuă ancheta în Spitalul Sfântul Pantelimon, după moartea mai multor pacienți din secția ATI.

[Sursa foto: istock]

De asemenea, două asistente și directoare de îngrijiri care ar fi făcut denunțul la Parchet ar fi fost deja audiate.

Potrivit unor surse, una dintre asistentele care ar fi fost audiate ar fi negat acuzațiile, susținând că bolnavii intubați ar fi fost îngrijiți așa cum trebuie.

Mai mult decât atât, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au fost și în spital, acolo unde ar fi ridicat mai multe documente, precum și înregistrările de pe camerele de supraveghere.

Ce au menționat procurorii?

Iată ce au menționat procurorii:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vizită la Spitalul Sf. Pantelimon. ,,Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie de terapie intensivă''

ilustrație foto spital

Continuă ancheta în Spitalul Sfântul Pantelimon, după moartea mai multor pacienți din secția ATI.

[Sursa foto: PixaBay]

"În data de 11 aprilie 2024, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri s-au deplasat la Secţia A.T.I. şi au efectuat o cercetare la faţa locului, solicitând totodată predarea mai multor înscrisuri relevante, care din cauza volumului nu au putut fi predate pe loc.

În cursul zilei de 12 aprilie 2024 au fost audiaţi trei martori – angajaţi ai spitalului, fiind totodată obţinute documentele medicale referitoare la toţi pacienţii decedaţi în cadrul Secţiei A.T.I. în perioada 4-7 aprilie 2024 (17 pacienţi), precum şi alte înscrisuri”, scrie în comunicatul Parchetului.

Toni Popescu: ,,Cred că s-a ajuns aici din nemulțumiri, frustrări probabil''

Medicul chirurg și liderul de sindicat la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, Toni Popescu a făcut declarații în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre ancheta de amploare declanșată la unitatea medicală. Iată ce a declarat acesta: 

"Este evident că a apărut un sentiment de teamă și acest lucru nu face deloc bine, nici pacienților și nici familiilor, dar nici personalului medical.

Am stat de vorba cu membri noștri din sindicat într-o ședință și sunt foarte speriați și dezamăgiți și nu le vine să creadă că se poate întâmpla așa ceva și cineva poate face asemenea afirmații, spunem noi aberante și destul de dure, legate de cadrele noastre medicale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

De asemenea, atunci când a fost întrebat motivul pentru care s-ar fi ajuns în această situație, medicul chirurg a spus:

"Cred că s-a ajuns aici din nemulțumiri, frustrări probabil. Exact, exact va stabili ancheta managerului spitalului. Nu trebuie să vă imaginați că cineva va proteja pe cineva.

Afirmațiile sunt grave, trebuiesc dovedite. Ele sunt aparent nefondate. Din ce am studiat și eu, mortalitatea în primul trimestru al anului 2024 de când este noua conducere a ATI a scăzut cu peste 15% din 2023 când la conducere era altcineva.

Medicii sunt devotați, sunt foarte tineri și noi ne bucurăm că suntem unul dintre puținele spitale din țară care au 13 medici în ATI și încă 3 vor da concurs pe post''.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si