La doar câteva minute după începerea probei de examen, pe internet au apărut subiectele primite de elevii care susțin în această perioadă examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă.

Jurnaliștii de la edupedu.ro au aflat că scurgerea de informații ar proveni de la un centru de examen din județul Vaslui, mai exact de la Liceul Ștefan Procopiu, unitate școlară din orașul Vaslui. La scurt timp după această dezvăluire, a venit și confirmarea de la inspectoratul școlar județean.

Citește și: Subiecte Română BAC sesiunea august 2024: Particularitățile unei text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia

„Nu știu să vă spun. Nu știu de subiecte care să iasă în spațiul public”, spusese, inițial, inspectoarea școlară Ana-Cristina Botan. Ulterior, a confirmat informația: Este vorba despre centrul de examen 5479, adică Liceul Ștefan Procopiu.

Subiectele de la proba de limba română de la examenul de bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, au ajuns pe internet

„În acest moment demarăm cercetări la nivelul comisiei județene, mai durează, abia am aflat și noi”, a completat, apoi, Botan.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Surse: "Șacalul" de pe litoral ar fi ucis cel puțin alte patru femei, în afară de Denisa și Delia- antena3.ro

Și poliția a început cercetările pentru a stabili care sunt circumstanțele în care au ajuns să fie publicate pe internet subiectele de la examenul de Bacalaureat, proba de Limbă și literaturi română.

„Astăzi, 19 august a.c.,

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui despre faptul că, la puțin timp după începerea probei de limba română a bacalaureatului, în spațiul public au apărut fotografii cu subiectele, iar din verificări a rezultat că numărul de identificare de pe foile de concurs ar aparține unui centru de examen din Vaslui.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus la data de 19 august a.c. efectuarea de verificări, prin Poliția Municipiului Vaslui, urmând ca, după efectuarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

Dacă se va dovedi că un membru al comisiei a publicat pe net foaia cu subiectele, întreaga comisie de la centrul de examen ar putea fi înlocuită.

„Sigur că da, luăm măsurile care se impun, după ce aflăm mai multe detalii”, a adăugat Ana-Cristina Botan.

Potrivit edupedu, profesorii din comisiile examenelor naționale de Bacalaureat sau Evaluare Națională care au săvârșit abateri sau au fost sancționați până acum în cariera lor nu vor putea participa la asistența, evaluarea sau organizarea din anul școlar 2024-2025.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si