Identitatea femeii nu a fost dezvăluită, însă se știe faptul că aceasta a fost spitalizată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia, după ce a prezentat simptome de formare a unor cheaguri sanguine, la câteva zile după vaccinarea cu prima doză de Vaxzevria a laboratorului anglo-suedez AstraZeneca, la 6 mai, la Paphos (vest).

Autorităţile cipriote au deschis o anchetă cu scopul de a stabili dacă ”incidentul trombotic grav” în urma căruia a decedat britanica are legătură cu vaccinarea.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să desfăşoare propria anchetă, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate Charalambos Charilaou.

Citeste si: Românii vor plăti din buzunarul lor vaccinul anti-COVID. "Numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit"

Patru cazuri de tromboză în Cipru

În Cipru există în prezent, sub cercetare, patru cazuri de tromboză. Trei dintre cazuri au fost descoperite la pacienţi care au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul vaccinat cu o primă doză de vaccin anticovid Pfizer-BioNTech.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

4 cazuri de tromboză[Sursa foto: PixaBay]

Serul AstraZeneca se află în centrul campaniei de vaccinare din Cipru, un stat membru UE, care nu a restricţionat, până la această oră, utilizarea acestui vaccin.

Citeste si: Terapia cu oxigen de la Kinetic Performance poate ajuta recuperarea după Covid!

Vaccinul AstraZeneca este ocolit de către cetățenii din Cipru

Cei care se programează online la vaccinare evită să aleagă serul de la AstraZeneca.

Totodată, aproape 49% din populaţia cipriotă adultă a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin anticovid, iar 21% din populaţie a fost vaccinată complet, în contextul în care această insulă mediteraneeană- cu un milion de locuitori- a înregistrat oficial 71.911 de contaminări şi 354 de morţi din martie 2020.

EMA scoate în evidență faptul că avantajele celor patru vaccinuri împotriva covid-19 autorizate în Europa- AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna şi BioNTech-Pfizer- sunt mai importante decât riscul morţii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si