Ofițerii de poliție din orașul Mioveni, judeţul Argeş, au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări referitor la decesul unui făt la scurt timp după ce mama a mers la control, la specialistul care urmărea sarcina. Investigaţia a fost deschisă după ce tatăl copilului a depus o plângere scrisă prin care cere anchetatorilor să elucideze condiţiile în care şi-a pierdut copilul înainte ca acesta să se nască.

Plângerea penală a fost depusă la Poliţie în data de 20 februarie 2022, iar în sesizare tatăl copilului a mărturisit că în data de 16 februarie soţia sa a mers la medicul care îi urmărea sarcina, pentru un control la cabinetul privat al acestuia din Mioveni, au precizat pentru News.ro surse judiciare. 

Citeste si: Premieră în România. O femeie a născut pentru a opta oară prin operație de cezariană

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ginecologul i-ar fi recomandat viitoarei mame să facă o investigaţie de specialitate, sugerând-i acesteia să meargă în urgenţă, pe motiv că în clinica privată nu dispune de aparatura necesară investigaţiei medicale.

Fătul ar fi murit sufocat în cordonul ombilcal

Pentru că a doua zi viitoarea mamă avea o programare la acelaşi ginecolog, de data aceasta în spitalul din Mioveni, unde acesta profesează, femeia a aşteptat până pe 17 februarie pentru efectuarea controlului de specialitate. În

acea zi, la spital s-a constatat că fătul decedase în pântecul mamei şi s-a decis scoaterea acestuia prin operaţie cezariană. La acel moment, actul constatator al decesului nota faptul că bebeluşul murise înainte de naştere, sufocat în cordonul ombilical.

Citeste si: Alertă într-un bloc din Câmpulung Muscel! Un locatar a găsit mercur în subsolul imobilului: ,,Ferească Dumnezeu să fi intrat un copil"

”Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor a fost întocmit dosar penal conform art.

192 din Codul Penal, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut şi luarea măsurilor legale care se impun. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Mioveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, desfăşoară cercetări, fiind dispusă efectuarea autopsiei medico-legale a copilului născut decedat, urmând ca în funcţie de concluziile acesteia să fie luate măsurile legale care se impun”, au precizat oficialii IPJ Argeş.

În funcţie de rezultatul necropsiei este posibil ca încadrarea juridică în dosar, care acum este de ucidere din culpă, să fie schimbată, au menţionat sursele citate.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Inconștiența la volan, plătită cu vieți. Un bărbat din Alba s-a urcat beat la volan și și-a omorât prietenul. A primit o condamnare cu suspendare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si