Potrivit medicului Violeta Șapira de la Spitalul Judeţean Galaţi, ancheta a fost demarată după ce familia unei tinere de 21 de ani a depus plângere în urma decesului acesteia. 

Ce au spus reprezentanții spitalului

Pacienta a fost internată în Spitalul Judeţean Galaţi, unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare, adaptate în permanenţă la modificările clinico biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării.

Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătura cu mama pacientei şi, în momentul de faţă, ne pare nespus de rău de pierderea suferită. Sesizarea care a fost depusă în cursul dimineţii urmează să fie analizată, rezultatul urmând a fi transmis mamei pacientei”, a declarat Violeta Şapira, de la SJU Galaţi. 

Citeste si: Un pacient s-a aruncat în gol de la etajul 5 al Spitalului Județean Ploiești

Tânăra acuza dureri de spate

Mama tinerei susține că pe 28 octombrie, fata acuza dureri de spate, motiv pentru care a fost chemată ambulanța, iar tânăra de 21 de ani a fost transportată la Urgență la Spitalul Județean Galați.

„La Urgenţe, am aşteptat şase ore până să i se pună un diagnostic, care s-a dovedit a fi greşit. I s-a pus diagnosticul de lombo-sciatică, fără ca medicul să se apropie de ea.

Apoi, am fost trimişi acasă, cu o reţetă. Durerile au continuat, aşa că sâmbătă dimineaţă, pe 30 octombrie, am venit noi cu ea la spital, la Urgenţe. Când ne-au văzut, doamnele de acolo mi-au spus: A, pentru o durere de spate veniţi iar? Doctorul care a fost chemat i-a pus acelaşi diagnostic, dar tot de la distanţă. I-a dat şi o trimitere la RMN, pentru că dânsul a spus că nu se uită la fată fără RMN.
Era o investigaţie pe care eu, sâmbătă, nu am avut unde să o fac. Astfel, am fost trimişi din nou acasă”, a declarat Carmen Anghele, mama fetei, citează news.ro

Citeste si: Un fermier de 51 de ani din Cluj a fost găsit mort lângă fosa septică pe care o deținea

De trei ori la spital în patru zile

În ziua următoare, fata ar fi simțit o umflătură în zona anusului, iar mama fetei a chemat din nou Ambulanța. Tânăra a fost dusă la spital a treia oară în patru zile. 

„Şi atunci, tot lombo-sciatică i-au spus că are, până când i-am arătat doamnei doctor o poză cu abcesul fetei. Atunci, s-au schimbat la 180 de grade şi au spus: chemaţi repede chirurgul, pentru că fata asta are abces şi o să moară. Acestea au fost cuvintele doamnei doctor. L-au chemat pe domnul doctor chirurg, care, după părerea mea, nu s-a purtat foarte profesionist cu ea. Mi-a spus că fata se alintă, deşi ea trecea prin nişte dureri groaznice de câteva zile. M-a şi dat afară din încăperea în care o consulta. Pentru că o durea tare, fata nu a putut să stea la consult. Doctorul s-a supărat atunci şi a aruncat mănuşile.

I-am spus să-i dea măcar un calmant, ca să poată suporta durerea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Medicul a început să ţipe la mine şi mi-a spus să mă uit în spatele spitalului, pentru că sunt o groază de cazuri de COVID-19, ce-mi trebuie mie calmante, anestezist, că să vorbesc cu Raed Arafat să angajeze oameni. Apoi, i-a spus fetei: ”Dacă nu te operez, o să mori”. Ea, când a auzit aşa ceva, s-a speriat, a căzut pe o băncuţă de lângă, s-a învineţit la gură şi-mi spunea: "Mami, mami, nu mă lăsa!". Atunci, eu am luat-o acasă, pentru că mi-a fost milă de ea şi pentru că nu a vrut să mai rămână”, a adăugat Carmen Anghele.

Citeste si: O femeie a fost găsită moartă într-un mall din România. Ea se afla în toaleta centrului comercial

Când a ajuns acasă, tânăra a avut episoade de febră și stări de vomă, astfel că a mers din nou la Urgențe unde i s-a făcut un test PCR pentru care a trebuit să aștepte mai multe ore rezultatul pentru a putea fi internată.

„A trebuit să mai stăm astfel pe holurile de la Urgenţe Chirurgie, pe un pat, fără lenjerie, fără nimic, pentru a aştepta rezultatele testului. În tot timpul acesta, fata mea avea frisoane, am cerut o pătură să o învelesc, dar ei nu au venit să-mi aducă nimic. După ce au venit şi au preluat-o, au băgat-o în sala de operaţie, iar de acolo nu mai ştiu nimic concret”, a mai spus mama tinerei.

Citeste si: Eveniment tragic într-o stație de autobuz din Capitală. Un bărbat a murit sub ochii soţiei

Tânăra a fost operată de două ori

Mama fetei a povestit că doctorul care a operat-o pe fată nu știe exact care a fost diagnosticul. Femeia mărturisește că fetei au început să îi cedeze organele, i-a fost găsită zona zoster, dar și alte bacterii. A avut nevoie de hemodializă și transfuzii de sânge șu au intubat-o. Femeia susține că de foarte multe ori a cerut transferul la un alt spital, dar cadrele medicale au spus că este netransportabilă.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Am depus plângere la spital şi vreau să fac plângere şi la Parchet, pentru a nu se mai întâmpla ce s-a întâmplat”, a spus mama fetei.

Citeste si: O femeie din Neamț a fost accidentată mortal după ce a traversat prin loc nepermis

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si