Andrew și Tristan Tate vor fi trimiși în judecată. Care sunt faptele pentru care sunt acuzați
Frații Tate urmează să fie judecați pentru mai multe delicte săvârșite atât individual, cât și la nivel de grup infracțional. Cei doi sunt în acest moment arestați la domiciliu.
Cazul fraților Tate se pare că ajunge la final. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism(DIICOT) a dispus, pe 15 iunie, judecarea acestora, în timpul arestului la domiciliu, pentru faptele infracționale comise pe teritoriul României, Marii Britanii și al Americii. Complicele lor, Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, vor fi, de asemnea, judecate.
Faptele de care Andrew și Tristan Tate sunt acuzați
Frații Tate împreună cu Georgiana Manuela Naghel și Alexandra-Luana Radu sunt acuzați de mai multe delicte, printre care formarea unui grup infracțional, trafic de persoane, instigarea la lovire și alte violențe, accesarea de informații și utilizarea acestora în scopuri ilegale.
În 2021, cei patru au fost acuzați de realizarea unui grup infracțional cu scopul de a realiza trafic de persoane pe teritoriul celor două continente.
La acel moment, Tribunalul București a decis amânarea dosarului și trimiterea fraților Tate în arest la domiciliu.
Frații Tate își seduceau victimele prin metoda loverboy. Această metodă constă în trimiterea de mesaje și convingerea că aceștia își doresc relații și au sentimente pentru persoanele în cauză.
După ce în luna aprilie a anului 2022 mai multe femei au denunțat agresiuni primite din parte fraților Tate, o femeie de 30 de ani a decis să spună autorităților istoricul avut cu aceștia. Ea a menționat că i-a cunoscut în perioada studenției. După o perioadă în care au întreținut relații sexuale cu consimțământ, aceasta a precizat că au început abuzurile și bătăile din partea lui Andrew și Tristan Tate.
Procurorii au confiscat averea fraților Tate. Printre cele confiscate se numără terenuri și clădiri în județele Ilfov, Prahova și Brașov, ceasuri și autoturisme de lux, lingouri de aur, părțile acestora din cadrul a patru societăți comerciale, dar și averea deținută în criptomonede.
În acest moment nu se cunoaște decizia finală a Tribunalului din București.