Poliţiştii Birgăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii DIICOT au pus în executare trei mandate de percheziţii la persoane suspecte că au făcut operaţiuni financiare în mod fraudulos, timp de 11 ani. Vizată este o angajată a unei bănci din Timişoara. Prejudiciul este de 9 milioane de lei.

A furat din conturile clienților

Femeia, angajată a unei sucursale bancare din Timișoara, a folosit diferite dispozitive pentru a face transferuri bancare din conturile unor clienți ai băncii.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2010 – 2021, o persoana bănuita ar fi efectuat, prin utilizarea neautorizata a unor date de identificare ale titularului si ale contului bancar sau folosind, fara drept, dispozitive de tip token sau digipass, eliberate pe numele clientilor, 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale unor clienti. Pe parcursul celor 11 ani, persoana ar fi accesat ilegal conturile de internet banking ale unor clienti (705 acte materiale) prin folosirea, fara drept, a dispozitivelor de tip token sau digipass ”, transmite IPJ Timiș.

Citeste si: Descoperire macabră în Vâlcea: un bărbat şi-a ucis fosta soţie, strângând-o de gât

Angajata sucursalei bancare a falsificat și o semnătură pentru a transfera ilegal 73.000 de lei.

Au mai fost implicate alte patru persoane

Potrivit anchetatorilor, în schema de fraudare au mai fost atrase alte patru persoane care „ar fi înlesnit activitatea infracţională, prin punerea la dispoziţie a datelor conturilor bancare folosite de aceştia, conturi care au fost utilizate în vederea realizării de transferuri frauduloase”. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Ciucă: "Este necesar să intervenim rapid pentru a proteja agricultura noastră şi fermierii români"

Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ştampile şi documente.

Citeste si: Google a primit o nouă amendă din partea Rusiei. 387 de dolari este suma pe care trebuie să o plătească

Imediat după ce nu a mai lucrat la acea bancă, această femeie a devenit speaker motivațional, mai ales pentru copii, iar pe o platformă online se recomanda ca fiind o femeie care se preocupă de clienții ei, conform Antena3.

Citeste si: Românul care face furori în afaceri. A creat un sistem unic în lume pentru protejarea culturilor

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si