Angajații CNAS au decis să intre în grevă pentru că nu au mai avut parte de o majorare salarială din 2018. Acest protest va afecta activitatea de relații cu publicul.

De joi, 2 noiembrie, angajații CNAS intră în grevă

Anunțarea oficială a protestului a fost făcută de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS)

“Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de

Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată”, se arată într-un comunicat transmis de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS).  

Citește și: Pacienții români ar putea plăti o taxă suplimentară la spitalele de stat. ,,Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru''

De joi, 2 noiembrie, angajații CNAS intră în grevă

De joi, 2 noiembrie, angajații CNAS intră în grevă

[Sursa foto: Blocul Național Sindical]

”În ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii”

Sindicaliștii invocă lipsa de soluții după negocierile și discuțiile avute în ultimele luni de zile:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, se arată într-un comunicat transmis de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS).

Din 2018 și până azi, nicio majorare salarială

Aceștia mai susțin că Blocul Naţional Sindical (BNS), FSCAS şi conducerea CNAS au încercat găsirea unor soluții pentru salariații CNAS. ei au promovat un proiect de lege pentru a genera suportul legislativ necesar corecţiilor salariale.

Grevă la CNAS

Grevă la CNAS

[Sursa foto: Blocul Național Sindical]

Din 2018 și până azi, angajații CNAS nu au beneficiat de niciun fel de creştere salarială. Sindicaliștii amintesc și de implicarea angajaților instituției pe timpul pandemiei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV- Cinci super-alimente pentru toamna aceasta. Elena Olaru, nutriționist: ”Cele mai gustoase și bogate în nutrienți mere le găsim toamna. Dovleacul- comoara sezonului, strugurii- fructele vedetă”

“Aceasta, în ciuda faptului că, în perioada pandemiei de COVID-19, instituţia a funcţionat la capacitate maximă cu toţi salariaţii săi pentru a putea să asigure finanţările necesare tuturor furnizorilor de servicii de sănătate implicaţi.

Deşi proiectul de lege trimis în Parlament viza în mod direct salarizarea lucrătorilor din CNAS, anumiţi miniştri şi parlamentari au intervenit prin amendate pentru alte tipuri de categorii de salariaţi din sectorul de sănătate publică (nu puţini la număr), ce nu erau vizaţi de proiectul legii”, au mai precizat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si