Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane afiliată la Blocul Național Sindical a anunțat public că începând de luni, 27 noiembrie declanșează greva națională, ca urmare a nesoluționării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă. 

Care sunt nemulțumirile angajaților CFR?

Pe data de 15 septembrie, angajații CFR au ieșit din nou în stradă într-o grevă de avertisment, acolo unde reprezentații Guvernului le-au făcut mai multe promisiuni.

”Reprezentanții Guvernului anunțau creionarea unui plan pentru: finanțarea strategică și coerentă a căii ferate în vederea readucerii infrastructurii feroviare românești la parametrii tehnici proiectați; impulsionarea investițiilor în material rulant de calitate, modern, care să vizeze înlocuirea completă a parcului de locomotive și vagoane destinat transportului de pasageri pe calea ferată, astfel încât românii să se întoarcă în trenuri; stabilirea unei salarizări corecte care să asigure o ierarhie salarială bazată pe complexitatea și volumul muncii precum și importanța și competența în actul decizional și care să permită eliminarea deficitului uriaș de angajați”, au transmis sindicaliștii într-un comunicat de presă.

Șină de tren.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ambulanțierii fac greva foamei, după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor: ”Marcel Ciolacu, dormi liniștit?”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Așadar, politicile economice și sociale adoptate de Guvern ar fi responsabile pentru salarizare și ar încălca dispozițiile contractelor colective si individuale de muncă în vigoare, încheiate între părți.

”Față de această situație de fapt, am avertizat încă din finalul lunii octombrie 2023 asupra amplificării riscului degradării relațiilor sociale cu influență directă asupra stabilității activității companiei și anularea eforturilor din ultimele două luni privind asigurarea unui climat de pace socială.

Ca atare, Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane va declanșa greva propriu-zisă începând cu data de 27 noiembrie 2023”, au mai transmis angajații CFR.

Tren al CFR.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Sindicaliștii de la CFR anunță grevă generală. Care sunt nemulțumirile greviștilor

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Și sindicaliștii TAROM au amenințat cu greva. Începând cu 1 decembrie aceștia au anunțat că nu vor mai ridica niciun avion de la sol, dacă compania nu va fi exceptată de la prevederile Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare. 

Miercuri, și la Ministerul Muncii a fost o grevă de avertisment, miercuri. Acolo, cei 8000 de angajați sunt nemulțumiți de salariile primite. Ei au spus că dacă nu vor fi luate niște măsuri imediate vor declanșa o grevă generală pe data de 27 noiembrie. Sindicaliștii au menționat într-un comunicat de presă că se confruntă cu deficit de personal, condițiile de muncă sunt neoptimizate, iar orele suplimentare nu sunt plătite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si