Angajații din Sănătate au ieșit din nou în stradă, după ce promisiunile nu le-au fost îndeplinite.

Ce revendicări au angajații din Sănătate?

Ei se strâng în fața Ministerului de Finanțe, acolo unde vor cere salarii mai mari, dar și bani mai mulți pentru orele suplimentare.

Mai apoi, aceștia se vor îndrepta spre Camera Deputaților.

Dacă nici de această dată nu vor fi ascultați, angajații amenință cu greva generală.

De asemenea, un miting va avea loc pe data de 11 martie, cu ocazia Zilei Personalului Medical, dacă problemele nu vor fi rezolvate până atunci.

Protest angajați sănătate

Imagine de la protestul angajaților din Sănătate.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Judecător urmărit penal, după ce ar fi luat mită mai multe tone de îngrăşământ agricol, în Olt

Ce mesaje au angajații din Sănătate pentru decidenți?

Peste 300 de angajați, membri ai Federației Solidaritatea Sanitară, ar urma să se strângă astăzi la București.

”Pandemia a trecut,

Am muncit cât ne-ați cerut!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Inflația a crescut,

Veniturile ne-au scăzut.

În loc de recunoștință,

Ne tratați cu rea credință”, au scris protestatarii pe pagina de Facebook.

Protest angajați sănătate

Imagine cu angajații din sănătate în drum spre protestul din București.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este instructorul de înot de la CS Dinamo care ar fi agresat o fetiță de 7 ani? Totul ar fi avut loc la bazinul de înot

Tot acolo au spus că ei vor creșteri efective, nu doar fictive. Aceștia au dat exemplul unui asistent medical, grupa 5 care va avea un venit salarial de doar 2,15% după majorarea cu 5% a salariilor de bază.

”Fluturașul de salarii nu te minte! În Sănătate creșterile salariale nu sunt ceea ce vă promit guvernanții! De aceea noi vă explicăm impactul real în exemple concrete! Noi continuăm protestele!”, au mai scris angajații.

Și la începutul lunii februarie a avut loc un protest în fața Ministerului Sănătății. În urma acestuia, reprezentanții Federației sindicale Sanitas au convenit cu ministrul Sănătății asupra unei creşteri a salariilor de bază cu 15% în două tranşe, care urmează să fie acordate din lunile martie şi iunie, pe lângă cei 5% acordaţi pentru întregul sistem bugetar începând cu 1 ianuarie 2024. 

"Tranşele sunt bătute în cuie, martie şi iunie. E un lucru pe care l-am tranşat acum. Am spus că sunt două tranşe, nu neapărat egale. Este important să vedem impactul. Nu avem toate datele la momentul acesta, sistemul sanitar e mare. Avem doar datele din subordonatele Ministerului Sănătăţii şi spitalele subordonate autorităţilor locale. Nu avem celelalte date, care însumează aproape 20.000 de oameni", a transmis prim-vicepreşedintele Sanitas, Iulian Pope.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si