Federaţia "Solidaritatea Sanitară" organizează joi acţiuni de protest în Piaţa Victoriei şi în faţa Prefecturilor din judeţele ţării, potrivit unui comunicat a organizaţiei sindicale.

Revendicările sindicaliştilor vizează adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru protecţia sănătăţii şi securităţii salariaţilor din sănătate (echipamente, circuite, resurse materiale şi umane etc.), astfel încât să determine o reducere semnificativă a numărului de salariaţi nou infectaţi cu SARS-CoV-2 şi decedaţi din cauza COVID-19 precum şi respectarea dreptului legal la pensia de urmaş pentru copiii colegilor decedaţi la datorie.

Citeste si: Județul care a depășit peste 25.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2

Proteste împotriva Guvernului. Ce solicită angajații din Sănătate

De asemenea, sindicaliştii mai cer:

- creşterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022 şi anularea reducerii salariilor de bază prevăzută de OUG nr. 226/2020;

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- raportarea tuturor sporurilor lucrătorilor din sănătate la salariile de bază actuale şi acordarea tuturor sporurilor pentru condiţii de muncă la nivel maxim, ca şi introducerea tuturor categoriilor de lucrători din sănătate în Anexa nr.

2 a legii 153/2017;

- acordarea stimulentului de risc pe întreaga durată a pandemiei pentru toţi salariaţii din sănătate;

- acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30%, sporul pentru combaterea epidemiei şi plata orelor suplimentare, pentru toţi lucrătorii care încă nu au beneficiat de ele; plata gărzilor cu tariful orar aferent normei de bază.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Klaus Iohannis: "Măsura îngheţării salariilor mi se pare justă". Ce spune șeful statului despre pensii

Răspunsul lui Iohannis legat de protestele anti-guvern

În conferința de presă de marți seara de la Cotroceni, președintele Iohannis a fost întrebat despre protestele care au început deja și despre faptul că sindicatele sunt extrem de nemulțumite de înghețarea salariilor. Iată, protestele au început deja. Aș vrea să vă întreb cum catalogați aceste proteste și ce părere aveți vizavi de înghețarea salariilor.

"Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și prin restricții, să terminăm această pandemie, această epidemie, la noi, însă trebuie să fim foarte conștienți de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă, sunt mai puțini bani la buget! Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare – atenție, bugetare – în anul 2021, până când ieșim din criză economică. Este o concluzie simplă. Nu vorbim de austeritate, fiindcă nu se taie salariile, nu se taie pensiile, pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut, însă, din păcate, cât e criză economică, nu putem să vorbim de majorări în zona bugetarilor.

Asta este! Că sunt mulți nemulțumiți, și asta pot să înțeleg, oamenii s-au așteptat, după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate și să crească salariile, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt. Salariile vor putea să crească iarăși, pensiile vor putea să crească iarăși așa cum ieșim din criză economică și eu sunt convins că în cursul acestui an vom ieși din criza economică", a spus Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si