Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind majorări salariale pentru angajații din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară.

Cu cât au crescut salariile angajaților din Sănătate?

Banii în plus vor fi primiți din această lună, a anunțat ministrului Muncii. Astfel, majorarea se acordă în două tranșe egale, începând cu data de 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024. 

"Misiunea angajaților din asistență socială nu este deloc ușoară și trebuie răsplătită corect, în raport cu munca depusă. Așa cum ne-am angajat în timpul discuțiilor pe care le-am avut cu organizațiile sindicale reprezentative din acest domeniu, Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care și-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Mărire salariu angajați sănătate

Imagine reprezentativă pentru un ambulanțier.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Moment teribil! Un polițist de la Crimă Organizată, călcat cu mașina de un traficant de droguri

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a comentat imediat după această veste. Acesta a spus că este vorba despre o majorare consistentă și nu una de formă, procentul fiind cuprins între 20-35%, în funcție de categoria profesională.

„Această creștere se raportează la salariile din decembrie. Creșterea este pentru anul acesta. Vorbim despre o creștere a salariilor în 2024. Întotdeauna există și persoane nemulțumite. Cred că deschiderea de care a dat dovadă Guvernul în cadrul constrângerilor bugetare care există a fost maximă, pentru că mai mult decât atât este un început care arată buna credință și determinarea Ministerului Sănătății, a Guvernului

de a îmbunătăți condițiile pentru veniturile personalului medical. Cred că lucrul acesta trebuie apreciat. Nu a fost o mărire de formă, a fost o mărire consistentă, între 20-35%, în funcție de categoria profesională. Cred că acest lucru va fi apreciat de majoritatea beneficiarilor acestor măriri”, a spus Alexandru Rafila, la Antena3 CNN.

Mărire salariu angajați sănătate

Imagine reprezentativă pentru un spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce salarii trebuie să aibă românii pentru a trăi decent în București? Robert Negoiță, probă de sinceritate

Nu în ultimul rând, actul normativ prevede ca medicii de medicină generală care fac gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare să beneficieze de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial. 

De aceste majorări vor beneficia și 235.611 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si