Greva din învățământ i-a împins și pe alți sindicaliști să ia atitudine. Spre exemplu, angajații CFR sunt nemulțumiți din cauza salariilor, a condițiilor de muncă și a infrastructurii.

CFR-iștii plănuiesc să intre în grevă de la 1 iulie

Mai mult, aceștia amenință cu faptul că, dacă Guvernul nu vine cu măsuri, 40.000 de angajați din Transporturi au în plan să sisteze activitatea de la 1 iulie.

De la 1 iulie, de când se pune în aplicare și la CFR legea privind statutul personalului feroviar și până atunci, din 20 iunie 2023, federațiile sindicale feroviare de la CFR Infrastructură pot începe parcurgerea etapelor de grevă generală.

În jurul datei de 1 iulie vor avea și ei posibilitatea să înceapă greva generală și salariații CFR Călători ”, a declarat Rodrigo Maxim, șeful Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

Citește și: Sindicaliștii din sănătate cer salarii mai mari pentru asistenții medicali: ”Pentru debutanţi, salarii mai mici decât în educaţie, iar salariul mediu al asistenţilor este sub cel mediu pe economie”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Se pare că cea mai mare nemulțumire a angajaților din domeniul transporturilor sunt salariile nemotivante, dar și condițiile de muncă. 

Sunt proteste pentru supraviețuire. Avem salarii mizere. Mecanicii de locomotivă debutanți au salariul minim brut pe economie. La fel și inginerii.

Practic, avem salarii de necalificați. Nu se poate să mergem în felul acesta ”, mai spune liderul sindical.

Citește și: Răspunsul lui Ciucă cu privire la examenele naționale. ,,Orice revendicare nu poate şi nu trebuie să aibă ca efect blocarea parcursului şcolar al elevilor''

Cu doar o zi în urmă, angajații din sistemul sanitar au anunțat un protest de amploare, care este preconizat la data de 8 iunie. Aceștia adună deja semnături pentru intrarea în grevă generală.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si