UPDATE: Angel Tîlvăr a depus jurământul de învestitură

Angel Tîlvăr a depus în această seară jurământul de învestitură în funcția de ministru al Apărării Naționale, în fața președintelui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. 

La ceremonie au mai participat: preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Ion Oprişor. 

UPDATE: Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale

Decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit la conducerea Ministerului Apărării Naționale a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care l-a numit pe Angel Tîlvăr ministru al Apărării Naționale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

UPDATE: Klaus Iohannis l-a numit pe Angel Tîlvăr la conducerea MApN

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 octombrie 2022, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 20:30", a anunțat Administrația Prezidențială.

Consiliul Politic al PSD s-a reunit, luni, pentru a stabili propunerea partidului pentru funcția de Ministru al Apărării. Prin votul conducerii PSD, propunerea social-democraţilor va fi senatorul Angel Tîlvăr. 

Ce a declarat Marcel Ciolacu

Angel Tîlvăr îl va înlocui pe Vasile Dîncu, după ce acesta și-a dat a demisionat din funcția de Ministru al Apărării. 

La finalul şedinţei, Marcel Ciolacu a anunţat că a discutat telefonic cu prim-ministrul despre această propunere a social-democraţilor.

Citeste si: Primul mesaj transmis de Nicolae Ciucă din poziția de ministru interimar al Apărării

„Am avut această discuţie, după votul colegilor mei. Am avut o discuţie telefonică. E normal să am această discuţie cu prim-ministrul, după ce am făcut desemnarea”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD de luni dacă a vorbit cu premierul Ciucă despre această propunere.

Cine este Angel Tîlvăr

Angel Tîlvăr este preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene şi membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii. Acesta este senator PSD și parlamentar din 2004.

Citeste si: O primăriță din Maramureș este acuzată că a jucat ajutoarele de încălzire la jocurile de noroc

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Tîlvăr este absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, dar a terminat şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative- Ştiinţe Politice, Comunicare, Relaţii Internaţionale și are un doctorat în Ştiinţe Umaniste la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi. 

Citeste si: Bilanț coronavirus: 341 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Angel Tîlvăr a declarat că, în cazul în care va fi numit în funcţie, speră să aibă o colaborare foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Petrecere de Halloween în "Casa Iubirii". Unei concurente i s-a prezis viitorul (VIDEO)

„Este una specificată de lege pe care eu o voi respecta conform legii şi sperând într-o colaborare foarte bună, pentru că este în interesul tuturor”, a explicat Tîlvăr.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si