Angela Merkel a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania. În ultimele 24 de ore, Germania a raportat 8.685 de infectări.

"Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele", a atras atenţia Merkel, duminică seara, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, după cum a relatat luni cotidianul Bild.

Angela Merkel: "Lucrurile nu mai pot continua aşa"

"Lucrurile nu mai pot continua aşa", a insistat cancelarul german, care a spus că, dat fiind că numărul de cazuri creşte constant, ea este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare.

Citeste si: Măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19 într-o țară din Europa

Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de contagieri, scrie Agerpres.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

Bild a relatat că, deşi Angela Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea "lockdown", ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat "cu metode simple".

Angela Merkel
Angela Merkel

Citeste si: Ministrul german al Sănătăţii, diagnosticat cu Covid-19

8.685 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Conform datelor prezentate luni de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 8.685 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 437.866. Douăzeci şi patru de oameni au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifra totală de la începerea pandemiei fiind de 10.056.

Citeste si: Al doilea val de coronavirus. Angela Merkel: "Europa trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia"

Citeste si: Statele europene au impus restricții majore pentru locuitori: ”Este complicat pentru că ”

Citeste si: Revolta virusologilor din Germania împotriva celor care susţin imunizarea în masă: „Este lipsită de etică”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si