Angela Merkel spune că noul coronavirus reacționează diferit și mult mai agresiv la temperaturi scăzute, iar Germania trebuie să ia măsuri restrictive pentru ca sistemul medical să nu fie copleșit. Declarațiile au fost făcute de Angela Merkel într-o conferință de presă susținută luni.

Citeste si: Avertisment incredibil. Ce urmează după al doilea val al pandemiei în Europa

" Nu putem permite ca răspândirea rapidă a virusului să copleșească sistemul de sănătate ”, a reiterat Angela Merkel.

Cancelarul german a precizat că numărul pacienților de la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile. Cancelarul a mai spus că dacă măsurile de carantină vor fi eficiente, ”vom avea un decembrie suportabil”.

Începând cu această săptămână, Germania trece la măsuri de carantină: restaurantele, barurile, sălile de cinema, teatrele și muzeele vor fi închise.

angela merkel
Angela Merkel: Numărul cazurilor la ATI s-a dublat

Angela Merkel: "Trebuie să acţionăm acum'' 

Cancelarul german Angela Merkel a convenit miercuri împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19, ce ameninţă să copleşească spitalele, şi pentru a menţine pe cât posibil deschise magazinele şi şcolile.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

''Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum'', a spus miercuri şefa guvernului de la Berlin, avertizând că situaţia este ''foarte serioasă'' şi că  Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului, în cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputându-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

Citeste si:   VIDEO- Pandemia generează informații false. Capcane pe internet

Care sunt restricţiile care se aplică din 2 noiembrie

Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot sunt închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Obiectivul acestor măsuri severe- nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesenţiale şi şcolile- este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice şi să permită menţinerea şcolilor şi grădiniţelor deschise.

Citeste si:   Anunț alarmant al oficialilor UE: „Nu vor fi suficiente doze de vaccin pentru toți cetățenii europeni”

Cancelarul a anunţat de asemenea un nou program de ajutor de urgenţă, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricţiile antiepidemice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si