Germania se luptă cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus și mai mulți lideri regionali au cerut un blocaj scurt și sever, în timp ce țara încearcă să vaccineze cât mai mulți oameni.

Fiecare apel pentru un lockdown scurt și uniform este corect ”, le-a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a guvernului, Ulrike Demmer, potrivit Reuters. Oficialul german a adăugat că în Germania se raportează un număr tot mai mare de pacienți la Terapie intensivă.

Citeste si: Peste 3 milioane de persoane și-au pierdut viața din cauza Sars-Cov-2. Virusul continuă să facă ravagii

Merkel, decisă să meargă pe calea mai dură

„Avem nevoie de o rată de incidență stabilă sub 100”, a spus Ulrike Demmer, referindu-se la numărul de cazuri la 100.000 de locuitori. În prezent, cifrele arată este 110,1 la suta de mii, potrivit Institutului Robert Koch.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Oficialul a mai spus că guvernul german analizează dacă sunt necesare măsuri la nivel național, mai degrabă decât regional. „Fiecare anunț legat de noi reglementări nu este primit favorabil de populație”, a spus Demmer.

În timp ce unele state au impus restricții nocturne de Paște, altele experimentează o ușurare a restricțiilor, arată sursa citată. Majoritatea celor 16 premieri de stat federali ai Germaniei s-au opus reluării discuțiilor programate pentru 12 aprilie cu privire la acțiunile care trebuie întreprinse la nivel național.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 7 aprilie 2021. Câte decese au fost înregistrate în ultima zi

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Germania a crescut miercuri cu 9.677 la peste 2,9 milioane, a comunicat Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase. Acesta a avertizat că este posibil ca numerele să nu arate încă imaginea completă, deoarece nu toate cazurile au fost înregistrate în zilele de Paște. Aproximativ 77.401 de persoane au murit în Germania de la debutul pandemiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si