Angela Merkel a respins cererile pentru devansarea termenului de renunţare la folosirea cărbunelui pentru generarea de energie în Germania, stabilit în prezent la 2038, transmite Reuters.

”Cei afectaţi au nevoie de o anumită predictibilitate referitoare la drumul către neutralitatea climatică. Nu doresc să perturb din nou acest lucru, după un an”, a spus Merkel.

Citeste si: Angela Merkel cere ajutorul Chinei pentru stoparea pandemiei de coronavirus

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel

Ce spun activiştii de mediu despre decizia luată de Angela Merkel

Activiştii pentru climă spun că, fără renunţarea mai devreme la cărbune, ţintele mai ambiţioase referitoare la protejarea climei convenite de guvernul condus de Angela Merkel nu pot fi îndeplinite.

Citeste si: Vești triste pentru cancelarul Germaniei. Ce se întâmplă cu Angela Merkel

Proiectul de lege, care stipulează că Germania are ca obiectiv o reducere cu 65% a emisiilor de carbon până în 2030 şi la zero până în 2045, faţă de ţintele anterioare, de 55% până în 2030 şi zero până în 2050, a fost redactat în urma unei decizii judecătoreşti din aprilie care afirmă că o lege din 2019 nu a asigurat o protecţie suficientă a climei.

Citeste si: Cancelarul Angela Merkel: „UE nu a primit suficiente informaţii despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si