Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri, că țara sa va comanda vaccinul Sputnik V dacă este autorizat în Uniunea Europeană.

”În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, sunt de părere că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE. Dacă acest lucru nu se va întâmpla(...) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face”.

Citeste si: Ursula Von der Leyen ameninţă cu o înăsprire a exportului de vaccin anticovid

Anunţul a fost făcut în condiţiile în care Angela Merkel este criticată aspru pentru încetinirea campaniei de vaccinare în Germania.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În acest caz, aş prefera o comandă din partea UE, dar dacă acest lucru nu intervine, atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face”, a adăugat Merkel.

Vaccinul Sputnik V

Angela Merkel se va vaccina cu serul AstraZeneca

Tot vineri, Angela Merkel a declarat că este pregătită să primească vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda suspendării timp de câteva zile din cauza unor rare şi grave coagulări de sânge la persoanele vaccinate, fără legătură cu serul.

”Da, mă voi vaccina cu serul de la AstraZeneca", a indicat ea într-o conferinţă de presă. ”Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face", a insistat ea.

Citeste si: Veste îngrijorătoare din Germania. ”Suntem pe versantul valului trei. Trebuie să revenim la închidere"

Medicii de familie vor vaccina populația Germaniei

Responsabilii germani promit vaccinări şi în cabinetele medicilor de familie. Cancelara Merkel pregăteşte germanii pentru noi restricţii.

În contextul actualei evoluţii epidemiologice trebuie trasă "frâna de urgenţă".

Numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2 e în continuă creştere iar campania de vaccinare anti-Covid avansează anevoios. Cancelara Angela Merkel şi premierii landurilor federale s-au consultat, prin intermediul unei videoconferinţe, asupra următorilor paşi în combaterea pandemiei de coronavirus, în speţă privind căile de accelerare a campaniei de vaccinare.

Astfel s-a decis ca după sărăbătorile de Paşti, de la începutul lunii aprilie, să poată administra vaccinuri anti-Covid şi medicii de familie. Concret, ar urma ca după data de 6 aprilie, surplusul de ser de la centrele de vaccinare să fie cedat cabinetelor medicilor de familie. Dar problema e că nu există destule doze de vaccin, aşa încât decizia nu poate schimba, cel puţin în prima fază, foarte mult situaţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si