„Ştim cum ne putem proteja. Putem continua cu un răspuns mai ţintit. Însă în acelaşi timp vedem din creşterea infectărilor că, dacă nu ţinem cont de ceea ce ştim despre virus, ne întoarcem la situaţii care sunt în mod cert dificile”, a spus Angela Merkel.

Cancelarul german va discuta astfel cu liderii celor 16 landuri ale ţării, discuţii în cursul cărora Merkel este aşteptată să insiste pentru restricţii mai severe.

Închiderea barurilor şi a restaurantelor

Potrivit cotidianului Bild, aceste măsuri ar putea viza închiderea barurilor şi restaurantelor şi interdicţii în privinţa evenimentelor publice, şcolile urmând să rămână deschise până la apariţia unor focare severe.

Citeste si: Ministrul german al Sănătăţii, diagnosticat cu Covid-19

Cu toate acestea, cancelarul va trebui să obţină sprijinul prim-miniştrilor landurilor pentru acest plan, întrucât responsabilitatea răspunsului la pandemie revine în ultimă instanţă administraţiilor regionale.

11.409 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Germania a raportat marţi 11.409 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de aceeaşi zi din săptămâna trecută, când au fost anunţate 6.868 de contagieri.

Potrivit Institutului Robert Koch, în total 449.275 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 10.098 au decedat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Angela Merkel a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania.

Citeste si: Un nou record de cazuri de COVID-19 în Germania. Anunţul făcut de Angela Merkel

"Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele", a atras atenţia Merkel, duminică seara, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, după cum a relatat luni cotidianul Bild.

"Lucrurile nu mai pot continua aşa", a insistat cancelarul german, care a spus că, dat fiind că numărul de cazuri creşte constant, ea este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare.

Citeste si: Măsuri extreme din cauza crizei de COVID-19 într-o țară din Europa

Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de contagieri, scrie Agerpres.

Bild a relatat că, deşi Angela Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea "lockdown", ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat "cu metode simple".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si