Cancelarul german şi preşedintele francez au salutat o zi ”istorică” pentru Uniunea Europeană, după ce "Cei 27" au încheiat un acord de relansare economică post-coronavirus.

Europa ”poate arăta în continuare ca acţionează împreună”, a afirmat Macron.

”Aceasta este o schimbare istorică a Europei noastre şi a zonei euro”, a completat el.

Angela Merkel: "Am depăşit o etapă majoră"

”Am depăşit o etapă majoră”, şi-a exprimat satisfacţia Merkel.

”În două luni, am reuşit să construim un consens pentru ca acest plan de relansare fără precedent să devină o decizie şi, astfel, realitate”, a subliniat ea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, anunţ important pentru români

Angela Merkel s-a declarat ”foarte uşurată” de faptul că, în urma acestor negocieri dificile, UE a arătat că ”poate încă acţiona împreună”.

"Un semnal important în afara Europei”

Este vorba despre ”un semnal important în afara Europei”, ”un răspuns la cea mai mare criză a UE de la înfiinţarea sa”, a subliniat cancelarul.

Citeste si: Liderii UE au ajuns la un acord privind Fondul UE post-pandemie

Angela Merkel şi Emmanuel Macron
Angela Merkel şi Emmanuel Macron

De asemenea, premierul spaniol Pedro Sanchez a salutat în conferinţa sa de presă ”un mare acord pentru Europa” şi l-a catalogat drept un ”adevărat plan Marshall”.

Europenii s-au pus de acord asupra unui plan de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, finanţat- pentru prima oară- prin împrumuturi comune, menit să relanseze o economie europeană pusă la încercare de epidemia de coronavirus.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, declarații de la Bruxelles, despre relansarea economiei: „Este ziua decisivă să ne dăm seama dacă putem ajunge la un acord în această sesiune”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si