"Numărul infectărilor nu mai creşte exponenţial, dar este în continuare mult prea ridicat. Prin urmare, trebuie să reducem contactele, să reducem contactele, să reducem contactele", a spus Merkel la un eveniment de afaceri organizat de cotidianul Sueddeutsche Zeitung.

Angela Merkel a îndemnat cetățenii să reducă contactele

Acesta mai precizat că 30-40% din populaţia Germaniei face parte din grupurile vulnerabile, între care persoanele în vârstă şi cele care au deja alte probleme de sănătate. Totodată, Merkel a declarat de asemenea că ar fi preferat ca la discuţiile de luni cu liderii federali şi

de landuri să fi fost convenite măsuri mai stricte de izolare, declarându-se extrem de îngrijorată de răspândirea coronavirusului în unele locuri, inclusiv în capitala Berlin.

"Fiecare zi contează în lupta împotriva coronavirusului", a spus ea. "Ţinerea pandemiei sub control este cea mai bună soluţie şi pentru economie", a adăugat cancelarul german.

Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 14.419 pe zi, în timp ce numărul de noi decese a fost de 267, relevă datele de marţi ale Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase. Numărul infectărilor este mai mic decât cel de 15.332 înregistrat săptămâna trecută, însă bilanţul deceselor a crescut de la 154.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Donald Trump vrea să atace Iranul. Acesta și-a consultat consilierii recent

Citeste si: Ungaria și Polonia au blocat bugetul UE și planul de ieșire din criza COVID

Pe 2 noiembrie, Germania a introdus o carantină mai ușoară timp de o lună

Germania a impus la 2 noiembrie un ”lockdown” mai uşor pentru o lună, în încercarea de a ţine sub control al doilea val al pandemiei, care afectează mare parte din Europa.

Barurile şi restaurantele sunt închise, însă şcolile şi magazinele au rămas deschise.

Merkel a propus măsuri suplimentare, cum ar fi obligativitatea de a purta mască la şcoală şi reducerea numărului de elevi dintr-o clasă, şi le-a cerut germanilor, atât populaţiei adulte, cât şi copiilor, să limiteze contactele sociale la o singură familie sau la un singur prieten.

Cancelarul german a reiterat că incidenţa la şapte zile a virusului trebuie să scadă sub 50 la 100.000 de locuitori pentru a putea fi luate în considerare măsuri de relaxare. Germania are în prezent o incidenţă de 141 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform celor mai noi date ale RKI.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si