16 animale au fost salvate din captivitate. Acestea erau ținute în condiții inumane, greu de imaginat.

Salvate din capitvitate

Polițștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au salvat 16 animale din condiții inumane. Alertați telefonic cu privire la situația animalelor, Biroul pentru Protecția Animalelor, IPJ Suceava, s-a deplasat imediat la locuința în cauză.

"La data de 26.02.2024, ora 10.00 polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că la o locuință de pe strada Cernăuți din municipiul Suceava, mai multe exemplare feline și canine nu

beneficiază de condițiile de bunăstare prevăzute de legislația în vigoare privind domeniul protecției animalelor, în sensul că acestea erau ținute captive în cuști de dimensiuni foarte mici, neavând un adăpost corespunzător și posibilitate de mișcare suficientă.

Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava s-au deplasat la locația indicată, unde au identificat proprietarul locuinței în persoana unei femei în vârstă de 76 ani, iar cu acordul acesteia au procedat la verificarea curții imobilului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă", se arată în comunicatul autorităților.

Acolo au făcut o descoperire șocantă. Trei exemplare canine, de rasă comună, talie mijlocie, erau ținute captive în cuști de metal, de mici dimensiuni. Pe lângă cei trei câini, autoritățile au descoperit un număr de 13 exemplare feline, de rasă comună, ținute în aceleași condiții greu de imaginat. Posibilitatea animalelor de a se mișca era diminuată de spațiul minuscul în care erau captivi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, proprietara acestora nu deținea carnete de sănătate pentru niciunul dintre animale. 

Citește și: VIDEO- Educătoarea agresivă de la grădinița din Popești Leordeni a fost plasată sub control judiciar

animale salvate din condiții inumane

Mai multe animale au fost salvate din condiții inumane

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Proprietara animalelor, o femeie în vârstă de 76 de ani, nu s-a opus controlului polițiștilor. În urma celor atestate de autorități, animalele au fost duse la un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Femeia a fost sancționată contravențional conform legii în vigoare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Având în vedere aspectele constatate, respectiv faptul că atât celor 3 exemplare canine cât și celor 13 exemplare feline nu li s-au asigurat de către proprietar condițiile de bunăstare prevăzute de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată, au fost emise ordine de plasare a tuturor celor 16 animale (13 pisici și 3 câini) în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, acestea fiind puse în executare de îndată de către reprezentanții asociației cu care Consiliul Județean Suceava are încheiat contract de prestări servicii în acest sens.

De asemenea femeia a fost sancționată contravențional atât pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, republicată, cât și pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare", se arată în comunicatul autorităților. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si