Meteorologii anunță ploi de peste 30-40 l/mp și vânt cu rafale de 45- 50 km/h. O prognoză specială a fost emisă pentru București.

Avertizarea meteo emisă de specialiștii ANM este valabilă de duminică de la ora 12:00 până luni la ora 10:00. În acest interval prognozat ploile sub forme de averse sunt însoțite pe alocuri de descărcări electrice sunt în extindere în cea mai mare parte în zona de sud a țării.

În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpații Meridionali și Orientali, local pot acumula cantități de apă de la 15 la 25 l/mp și izolat peste 30 și 40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de la 45 la 50 km/h în partea de sud, centru estul teritoriului dar și pe crestele montane. În cea mai mare parte și săptămâna viitoare va fi cu perioade de averse moderate din punct de vedere cantitativ, în majoritatea zonelor din România.

Citește și: Românii vor petrece vacanța de Paște la munte. Sezonul de schi a fost prelungit până pe 23 aprilie

Vremea în București

Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru București. Duminică, de la ora 12:00 până luni, la ora 10:00 valorile termice diurne vor fi mai mici comparativ cu ziua anterioară și se vor apropia de cele normale la mijlocul lunii aprilie.

Temperatura maximă va varia între 16 și 17 grade Celsius.

Cerul va fi înnorat și vor exista momente cu averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate se vor situa între 10 și 15 l/mp și există posibilitatea să ajungă în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în cea mai mare parte moderat, cu rafale de până la 35 și 45 km/h. Temperatura minimă se va situa între 8 și 9 grade Celsius.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Meteo 11.04.2023 seară

ANM a emis un Cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vânt puternic, valabil în mai multe județe din România.

Potrivit meteorologilor,  avertizarea este valabilă până la ora 15:00, fiind vizate județele Olt, Dolj și Mehedinți.

ANM a emis un Cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din țară

Rafalele pot depăși 60 de kilometri  la oră în zonele joase şi 100 de kilometri la oră în zonele de munte. 

Citește și:  VIDEO- Cum va fi vremea în Săptămâna Mare

În județul Olt sunt vizate localitățile Corabia, Brastavăţu, Ianca, Vădăstriţa, Grojdibodu, Vişina, Obârşia, Orlea, Gârcov, Bucinişu, Ştefan cel Mare, Vişina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Urzica.

Citește și:  Inundații într-o localitate din Mureș. Pompierii au intervenit

Pentru județul Dolj, vântul va sufla puternic în localitățile Calafat, Băileşti, Dăbuleni, Poiana Mare, Moţăţei, Segarcea, Sadova, Daneţi, Călăraşi, Valea Stanciului, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Podari, Ostroveni, Amărăştii de Jos, Pleniţa, Celaru, Mârşani, Galicea Mare, Desa, Bistreţ, Bârca, Unirea, Bucovăţ, Calopăr, Gighera, Rast, Bechet, Bratovoeşti, Cerăt, Breasta, Castranova, Vârvoru de Jos, Afumaţi, Teasc, Goicea, Orodel, Drănic, Giurgiţa, Lipovu, Carpen, Urzicuţa, Gângiova, Ţuglui, Piscu Vechi, Dobreşti, Caraula, Giubega, Apele Vii, Rojişte, Cernăteşti, Vela, Ghidici, Sopot, Negoi, Terpeziţa, Seaca de Câmp, Greceşti, Brabova, Dobroteşti, Cioroiaşi, Predeşti, Perişor, Vârtop, Siliştea Crucii, Măceşu de Sus, Sălcuţa, Întorsura, Catane, Amărăştii de Sus, Galiciuica, Pleşoi, Măceşu de Jos, Cârna, Verbiţa, Seaca de Pădure, Radovan, Secu, Gogoşu, Botoşeşti-Paia, Izvoare;

Citește și:  ANM a emis un Cod galben de ploi și vânt puternic

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Iar în județul Mehedinți sunt vizate localitățile Drobeta-Turnu Severin, Şimian, Vânju Mare, Gogoşu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Bălăciţa, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprişor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Bâcleş, Prunişor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârşia de Câmp, Livezile, Braniştea, Dumbrava, Voloiac, Pristol, Vânjuleţ, Husnicioara, Brezniţa-Motru, Vrata, Poroina Mare, Greci, Rogova, Corlăţel, potrivit  News.ro.

Ce au mai anunțat meteorologii

”Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55...65 km/h  ”, a transmis ANM.

Citește și:  Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în mai multe județe din țară

Un Cod galben de vânt puternic va fi valabil și în județele Caraș-Severin și Hunedoara, până la ora 12:00, în zonele de peste 1.800 de metri altitudine.

Citește și: VIDEO- Avalanșă în Munții Alpi! 5 persoane au murit iar un schior este încă dispărut


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si