”E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roşu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informaţiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu.

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii.

În decembrie, precipitaţii mai abundente vor fi în centru, est, sud-est şi posibile ninsori în nord, centru şi la munte. Sunt posibile nopţi geroase în nord şi în centru.

Vreme rece şi ninsori în nord şi în centru se anunţă şi în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor şi a iernilor, în ultimii ani.

Totuşi, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol şi ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunţat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununţată în partea de est a ţării.

Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunţat în extremitatea de sud-vest şi de sud-est a ţării.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunţată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a ţării, conform romaniatv.net.

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Valorile termice se vor situa uşor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil uşor mai coborâte în regiunile extracarpatice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si