"Valul de caldura va continua si mâine (joi, n.r.) si pe parcursul zilei de vineri si sâmbata. Mâine vorbim de cod portocaliu in partea sudica a tarii, in judetele Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman. Pentru sâmbata ne extindem cu codul portocaliu in toata zona Moldovei, pentru ca temperaturile in aceste regiuni vor fi situate intre 36 si 39 de grade, posibil izolat 40 de grade, iar indicele de disconfort termic va fi deosebit de accentuat, peste 80 de unitati", a declarat Elena Mateescu.

Ea a precizat ca vineri dimineata este posibil ca ANM sa emita cod rosu de canicula pentru zone extinse din Oltenia si Muntenia, unde temperaturile pot atinge si 43 de grade Celsius.

"Prin atingerea acestor valori, este posibil sa inregistram cele mai calduroase zile din istoria masuratorilor meteorologice, pentru ca in mod obisnuit in data de 1 iulie, la nivelul României, maximele sunt situate la 35-37 de grade", a subliniat Elena Mateescu. Potrivit reprezentantului ANM, incepând cu dupa-amiaza zilei de sâmbata si pâna duminica, in toata tara, cu exceptia zonei de sud, temperaturile nu vor mai depasi 22-27 de grade, vor fi ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Douasprezece judete din vestul si sud-vestul tarii au intrat, miercuri, sub atentionare cod galben de canicula, emisa de Administratia Nationale de Meteorologie (ANM). Meteorologii spun ca temperaturile vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar de joi valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

Atentionarea cod galben a intrat in vigoare si este valabila pâna joi, vizand 12 judete: Bihor, Arad, Timis, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

Potrivit ANM, in aceste zone valul de caldura se va extinde, iar disconfortul termic va fi in accentuare. Temperaturile maxime vor fi intre 33 si 36 de grade, iar minimele nocturne vor depasi 20 de grade.

O a doua avertizare meteo va intra in vigoare joi, când valul de caldura va fi si mai accentuat, aproape toata tara fiind sub cod galben, in timp ce cinci judete din sud si sud-vest vor fi sub cod portocaliu.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si