Inclusiv in Capitala vor fi temperaturi scazute, astfel ca valorile minime vor atinge -6 grade. Vantul va avea intensificari de 45-55 de kilometri pe ora si vor fi perioade de timp cu ninsoare viscolita si spulberata.

"Conditiile privind intensificarile de vant vor amplifica si senzatia de frig, pentru ca de maine dimineata si pana duminica dimineata, valorile minime vor fi negative in aproape toata tara, cu cele mai coborate valori in depresiunile din estul Transilvaniei si Moldova, pana la -12- -10 grade, inclusiv in Capitala -6- -7 grade”, a declarat reprezentatul Administratiei Nationale de Meteorologie

(ANM) la comandamentul de vreme rea de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit ANM, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si in sudul Banatului si al Olteniei, zone cu judete vizate de cod portocaliu, ninsorile vor fi abundente, vantul va avea intensificari mai mari, de 50-55 de kilometri pe ora, temporar chiar 65-75 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada si diminuand vizibilitatea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Avand in vedere deplasarea sistemelor noroase dinspre partea de sud-vest catre nord-est, maine dimineata este posibil sa restrangem codul portocaliu din partea de sud-vest, respectiv din Oltenia si sudul Banatului si este posibil ca pentru anumite intervale de timp ca areale din judetele Galati, Constanta si Vrancea sa intre sub incidenta codului portocaliu de vreme severa imediata. Acele avertizari pe termen scurt, pentru ca si in aceste judete este posibil ca vantul sa aiba intensificari din ce in ce mai sustinute si vor fi asociate si cu ninsori abundente”, a mai explicat meteorologul.

El a subliniat ca pana luni dimineata vor fi temperaturi foarte scazute si ca abia de luni temperaturile vor mai creste, ajungand la 6-10 grade in majoritatea regiunilor, mai ridicate – 14-16 grade Celsius in partea de sud a tarii. De asemenea, a precizat meteorologul, in a doua parte a saptamanii viitoare vor fi precipitatii sub forma de ploaie.

O avertizare cod galben de ger, ninsori si polei, care vizeaza, total sau partial, 17 judete, a intrat in vigoare joi, la ora 15.00. De joi de la ora 23.00, 14 judete si Capitala vor fi sub cod portocaliu, urmand a se inregistra ninsori abundente si viscol.

Potrivit meteorologilor, de joi de la ora 15.00, si pana vineri la ora 20.00, va fi cod galben de ger in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Sursa: News.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si