Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a vorbit miercuri seara, într-o intervenție televizată, despre faptul că asistăm la o perioadă extrem de lungă de caniculă, începută în ultima decadă din luna iulie și care va persista până la mijlocul lunii august.

"Cel puțin până la jumătatea lunii august, cu siguranță, până la data de 13 august, așa arată comunicatul emis de centrul regional climatic de la Offenbach", a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Citeste si: COD ROȘU de vijelii devastatoare în două județe din țară

Caniculă până la mijlocul lunii august

Valorile foarte ridicate ale temperaturii sunt valabile pentru întreaga regiune din sud-estul Europei. Grecia a prelungit codul roșu cu temperaturi de peste 46 de grade, iar aspectul cel mai îngrijorător este legat de amploarea ca extindere a fenomenului de caniculă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Și săptămâna viitoare, cu probabilitate de 80-90%, va rămâne valul de căldură în țara noastră. Cu siguranță duminică vorbim de 34-35 grade Celsius, după care luni, marți, miercuri vor fi 38-39 de grade Celsius", a precizat directorul ANM.

Citeste si: Meteo- 4 august 2021

Nopți tropicale în România

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod Galben de caniculă în vigoare pentru miercuri și joi în sudul și sud-estul țării.

Disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură și umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 și 39 de grade.

Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si