Starul francez Anouk Aimee, care a devenit o imagine a romantismului din anii 1960, datorită filmului premiat cu Oscar "Un bărbat și o femeie”, a murit marți la 92 de ani, informează France 24.

Citește și: VIDEO Cosmin a murit în războiul altora, chiar înainte de nuntă. Familia tânărului este dărâmată: „Era ultima dată, a zis că nu se mai duce”

Stilul deosebit de interpretare a lui Anouk Aimee l-a făcut pe regizorul Federico Fellini să îi ofere roluri în capodopere europene de artă precum „La Dolce Vita” (1960) și „8 și 1/2” (1963) de Federico Fellini.

"A murit azi dimineață, la casa ei din Paris"

Anunțul dispariției lui Anouk Aimée a fost făcut de fiica sa, Manuela Papatakis, pe rețelele sociale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

"Împreună cu fiica mea, Galaad, și nepoata mea, Mila, suntem extrem de triști să anunțăm plecarea mamei mele Anouk Aimée. Am fost aproape de ea când a murit azi dimineață, la casa ei din Paris", a scris Manuela Papatakis.

Cine a fost Anouk Aimee

Pe numele ei real Nicole Françoise Florence Dreyfus, Anouk Aimee a devenit celebră după un rol de dansatoare în filmul Lola al regizorului Jacques Demy.

Actrița a fost una dintre muzele regizorului Demy, alături de Catherine Deneuve și Danielle Darrieux.

A obținut recunoașterez internațională pentru rolul său Anne Gauthier din trilogia "Un bărbat și o femeie" (1966, 1986 și 2019) pentru care a primit un Glob de Aur și o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță.

Primul dintre cele trei filme, regizat de Claude Lelouch, a câștigat un premiu Oscar.

Anouk Aimee în rolul Lola de la debutul ei cinematografic

Anouk Aimee în rolul Lola de la debutul ei cinematografic

[Sursa foto: IMDB]

De asemenea, Aimee a fost nominalizată la César pentru cea mai bună actriță în 1979 pentru Prima dragoste, înainte de a primi un César onorific pentru întreaga ei carieră, douăzeci și trei de ani mai târziu.

Actrița a fost considerată un nume iconic al mișcării New Wave.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si