Close sidebar
Close sidebar

ANP: Una din cele două persoane arestate preventiv şi confirmate cu coronavirus, declarată vindecată

Una dintre cele două persoane arestate preventiv şi transferate la Penitenciarul-Spital Jilava după ce fuseseră confirmate cu coronavirus a fost declarată vindecată, urmând a fi externată, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe de altă parte, alţi doi angajaţi ai Penitenciarului-Spital Jilava au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

”Vă informăm că una dintre cele două persoane arestate preventiv confirmate COVID-19 în data de 11.05.2020 şi transferate temporar de la un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost retestată, conform metodologiei, iar rezultatele obţinute au fost negative. Persoana în cauză a fost declarată vindecată, va fi externată şi va reveni în custodia organelor judiciare”, a transmis, miercuri, ANP.

Citeste si: PSD, acuzații grave împotriva lui Klaus Iohannis. „Pentru ei nu mai sunt bani!”

Pentru cea de-a doua persoană, se menţine conduita terapeutică, până la vindecare.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

”Totodată, vă aducem la cunoştinţă că alţi doi angajaţi ai Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Cei doi poliţişti de penitenciare fac parte din grupul de contacţi atribuit cazului raportat la nivelul unităţii în data de 23.06.2020. Pe durata efectuării serviciului, aceştia au purtat echipamentul de protecţie (mască, mănuşi)”, a precizat ANP.

Administraţia unităţii aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar.

Citeste si: O educatoare şi o infirmieră confirmate cu noul coronavirus

Potrivit sursei citate, Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava dispune de circuite prestabilite de deplasare pentru personalul angajat şi persoanele internate, iar activităţile care presupun interacţiunea celor două categorii se realizează cu respectarea măsurilor de prevenţie, respectiv distanţare şi port al echipamentelor de protecţie respiratorie.

Recent, două persoane aflate în arest preventiv şi confirmate cu coronavirus au fost transferate la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

Alte trei persoane aflate în acel centru de reţinere au fost transferate la alte unităţi, din Craiova şi Ploieşti, fiind izolate şi testate.

Citeste si: Bătaie pe sarmale, în plină pandemie. Caz scandalos la Suceava

Marţi, un angajat al Penitenciarului-Spital Jilava a fost confirmat cu coronavirus. Acesta lucra în sectorul administrativ, cu echipament de protecţie, şi nu a interacţionat cu deţinuţii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI