În jur de 20 de echipe de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, au verificat 45 de unități alimentare.

Cum neregulile constatate au fost multiple, 24 de unități de alimentație publica au fost oprite temporar. Potrivit breakingnewsgiurgiu, în interiorul multora dintre ele, pe lângă foarte multă mizerie și mâncare expirată, inspectorii ANPC au găsit inclusiv gândaci, muște și alte viețuitoare.

Citește si: VIDEO- Control ANPC cu jandarmii, în Costinești. Au fost găsite 6 tone de produse expirate

Pentru abaterile săvârșite și pentru faptul că au pus viața și sănătatea giurgiuvenilor în pericol, unele unități de alimentație publică au fost propuse pentru a fi sancționate cu închidere temporară între 6 și 10 luni.
Inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare totală de peste 813.000 de lei. Locația postată de președintele ANPC, Horia Constantinescu, dezvăluie neregulile găsite într-unul din cele mai populare marketuri din oraș.

Șefa de la Protecția Consumatorului Giurgiu a fost demisă din funcție

Lucica Daniela Sima, șefa CJPC Giurgiu a fost demisă ieri dimineața.
Decizia vine după ce comisarii ANPC au descins în Giurgiu la un restaurant și un hipermarket. Potrivit breakingnewsgiurgiu, Daniela Sima nu i-ar fi putut justifica președintelui ANPC faptul că anumite unități de alimentație publică nu au mai fost verificate de subordonații ei, de ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

control anpc

Frigidere extrem de murdare într-un restaurant cunoscut din Giurgiu.

[Sursa foto: Captură Video]

Acum, Comisariatul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu va fi condus de către Ionuţ Ilie Voevozeanu, comisar la CJPC Giurgiu, încă din 2007.
Între timp, în Giurgiu, peste 20 de echipe de inspectori ANPC au descins și închis mai multe locații din oraș.

Citește si: Șeful și inspectorii ANPC au fost la un pas de a fi linșați în Costinești. Vezi motivul

„Există încă locații în care se pare că nu se intră. Pare că normele de bun simț comercial și legislația, pentru unii, sunt facultative, bazându-se, în continuare, pe relații, pile, șușanele", spunea acum doua zile președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Un restaurant de lux a fost oprit temporar

Autoritățile ANPC au luat măsuri drastice pentru a opri neregulile găsite. În cazul a doi dintre aceștia, respectiv supermarketul Supeco și Restaurantul Perla, din portul Giurgiu, comisarii au aplicat mai multe sancțiuni, cauzate de numărul însemnat de abateri constatate în timpul controlului:
- amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei
- oprirea definitivă de la comercializare a 730 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 50.000 lei
- oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru ambele unități
- propunere pentru închiderea temporară, pentru o perioadă de la 0-6 luni, pentru ambele unități.

Citește si: Controale ANAF în benzinării pentru a verifica dacă se respectă reducerea de 50 de bani. Vezi anunțul premierului Nicolae Ciucă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Mă întreb dacă cei care mâncau gratis pe acolo și-au pus problema că, în spatele fiecărei note de plată cu zero, cineva a decontat probleme de sănătate sau poate chiar viața pusă în pericol.
Dacă tot suntem oameni respectabili ai unei comunități, atunci, hai, să îi învățăm și pe cei din jurul nostru să fie la fel.
Mai corect ar fi să spunem: ” hai, tată socru, să facem curat și să ne respectăm semenii!”. Să nu uităm că instanța supremă este cea a lui Dumnezeu”, a zis Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Dintre cele mai importante nereguli întâlnite de echipele de control, menționăm:
- comercializarea sau utilizarea ca materii prime a unor produse cu data limită de consum depășită comercializarea unor fructe și legume cu modificări organoleptice
- comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje depreciate
- utilizarea unei camere de congelare neigienizată

Citește si: Ce a descoperit o tânără în carnea vândută într-un fast food din București- Imaginile au devenit viral- Video

- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri masive de praf si impurități
- utilizarea ca materii prime a unor produse alimentare nesigure (fără etichete)
- existența, în blocul alimentar, a pavimentului deteriorat,
- folosirea unor agregate cu rugină și exfolieri de vopsea, cu chedere și ustensile deteriorate
- prezenta infestației cu gândaci, în bucătărie
- utilizarea unor spații de congelare neigienizate, cu acumulări excesive de gheață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si