
1 din 2 | Controale ANPC efectuate la Giurgiu.

2 din 2 | Frigidere extrem de murdare într-un restaurant cunoscut din Giurgiu.
Inspectorii ANPC continuă seria controalelor în restaurante și magazine. Autoritățile au găsit foarte multe nereguli la Giurgiu și au demis din funcție pe șefa protecției consumatorului din oraș.
În jur de 20 de echipe de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, au verificat 45 de unități alimentare.
Cum neregulile constatate au fost multiple, 24 de unități de alimentație publica au fost oprite temporar. Potrivit breakingnewsgiurgiu, în interiorul multora dintre ele, pe lângă foarte multă mizerie și mâncare expirată, inspectorii ANPC au găsit inclusiv gândaci, muște și alte viețuitoare.
Citește si: VIDEO- Control ANPC cu jandarmii, în Costinești. Au fost găsite 6 tone de produse expirate
Pentru abaterile săvârșite și pentru faptul că au pus viața și sănătatea giurgiuvenilor în pericol, unele unități de alimentație publică au fost propuse pentru a fi sancționate cu închidere temporară între 6 și 10 luni.
Inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare totală de peste 813.000 de lei. Locația postată de președintele ANPC, Horia Constantinescu, dezvăluie neregulile găsite într-unul din cele mai populare marketuri din oraș.
Șefa de la Protecția Consumatorului Giurgiu a fost demisă din funcție
Lucica Daniela Sima, șefa CJPC Giurgiu a fost demisă ieri dimineața.
Decizia vine după ce comisarii ANPC au descins în Giurgiu la un restaurant și un hipermarket.

Frigidere extrem de murdare într-un restaurant cunoscut din Giurgiu.
Acum, Comisariatul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu va fi condus de către Ionuţ Ilie Voevozeanu, comisar la CJPC Giurgiu, încă din 2007.
Între timp, în Giurgiu, peste 20 de echipe de inspectori ANPC au descins și închis mai multe locații din oraș.
Citește si: Șeful și inspectorii ANPC au fost la un pas de a fi linșați în Costinești. Vezi motivul
„Există încă locații în care se pare că nu se intră. Pare că normele de bun simț comercial și legislația, pentru unii, sunt facultative, bazându-se, în continuare, pe relații, pile, șușanele", spunea acum doua zile președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Un restaurant de lux a fost oprit temporar
Autoritățile ANPC au luat măsuri drastice pentru a opri neregulile găsite. În cazul a doi dintre aceștia, respectiv supermarketul Supeco și Restaurantul Perla, din portul Giurgiu, comisarii au aplicat mai multe sancțiuni, cauzate de numărul însemnat de abateri constatate în timpul controlului:
- amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei
- oprirea definitivă de la comercializare a 730 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 50.000
- oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru ambele unități
- propunere pentru închiderea temporară, pentru o perioadă de la 0-6 luni, pentru ambele unități.
„Mă întreb dacă cei care mâncau gratis pe acolo și-au pus problema că, în spatele fiecărei note de plată cu zero, cineva a decontat probleme de sănătate sau poate chiar viața pusă în pericol.
Dacă tot suntem oameni respectabili ai unei comunități, atunci, hai, să îi învățăm și pe cei din jurul nostru să fie la fel.
Mai corect ar fi să spunem: ” hai, tată socru, să facem curat și să ne respectăm semenii!”. Să nu uităm că instanța supremă este cea a lui Dumnezeu”, a zis Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Dintre cele mai importante nereguli întâlnite de echipele de control, menționăm:
- comercializarea sau utilizarea ca materii prime a unor produse cu data limită de consum depășită comercializarea unor fructe și legume cu modificări organoleptice
- comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje depreciate
- utilizarea unei camere de congelare neigienizată
- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri masive de praf si impurități
- utilizarea ca materii prime a unor produse alimentare nesigure (fără etichete)
- existența, în blocul alimentar, a pavimentului deteriorat,
- folosirea unor agregate cu rugină și exfolieri de vopsea, cu chedere și ustensile deteriorate
- prezenta infestației cu gândaci, în bucătărie
- utilizarea unor spații de congelare neigienizate, cu acumulări excesive de gheață.
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.