Vânzarea alimentelor care au etichetă nutri-score, ce ajută la identificarea valorii nutritive prin culori, va fi interzisă, pe motiv că măsura este discriminatorie pentru producători.

Citeste si: Mâncare stricată și gândaci la un cunoscut restaurant din Capitală

Protecția Consumatorului a avertizat că un barometru nu decide care alimente sunt nocive

"Industria procesatoare a cărnii din Franţa este nemulţumită de sistemul de etichetare Nutri-Score pentru că el este oarecum înşelător din moment ce cele mai multe produse din carne ar fi în categoria D, în clipa

în care adaugi o frunză de salată şi o pui într-un sandwich ele se duc în B sau în C. În schimb, cerealele fac parte din B, deci sunt mai puţin "nocive" cu toate că sunt foarte bogate în zaharuri."

Citeste si: VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Franţa este ţara de unde practic a şi plecat acest sistem, respectiv de la Universitatea din Paris. ANPC- Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a avertizat în ultimii doi ani industria alimentară din România că acest sistem, nefiind legiferat, nu poate reprezenta un barometru pentru decizia de a achiziţiona un produs "sănătos" ci poate fi chiar înşelător", a explicat Paul Anghel.

Citeste si: Alertă în magazine: un tip de oțet, retras de pe rafturile magazinelor

Acesta a mai subliniat faptul că telemeaua românească de la raft este etichetată Nutri-Score cu E, care nu este recomandat spre consum, în timp ce alte brânzeturi din Olanda, Germania sau Franța se află poziționate în același loc.

Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

Mai mulți covrigi cu viermi au fost vânduți într-un supermarket din Galați. Un client a făcut sesizarea la OPC, după ce a cumpărat o pungă de covrigi care avea în interior viermi vii.

Inspectorii au mers în control atât la vânzător, cât și la producător.

În urma controlului, în unitatea de producție s-a găsit mizerie și materii prime cu data expirată.

Citeste si: Bunătăți de iarnă pentru turiști

De asemenea, inspectorii OPC au sesizat utilizarea sării neiodate, dar și neînscrierea în lista de ingrediente a aditivilor utilizaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si