Fostul director al Institutului de Boli Infecțioase din Statele Unite ale Americii a fost spitalizat timp de aproximativ o săptămână, iar în prezent se recuperează acasă. A primit tratament pentru febră și frisoane și s-a plâns de oboseală.

Anthony Fauci, membru de bază al Grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă în perioada pandemiei și expert în boli infecțioase, se simte bine și se va recupera complet, a declarat purtătorul său de cuvânt.

„Dr. Fauci a fost spitalizat în urmă cu aproximativ zece zile după ce a dezvoltat febră, frisoane şi oboseală severă”, se arată într-un mesaj publicat pe platforma X.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Trei cazuri de West Nile în România, în doar câteva zile: Un mort și un pacient la ATI

Citește și: De ce mușcă țânțarii anumite persoane, de fapt. Există un motiv pentru care își aleg victimele

În prezent nu există vaccin pentru prevenirea infecției cu West Nile, nici medicamente pentru tratarea acestei boli, care se răspândește în urma înţepăturilor de țânțari purtători ai virusului.

Simptomele infectării cu virusul West Nile

Manifestarile infectiei cu virusul West Nile sunt diverse, de la cele asemanatoare unei simple raceli pana la semne de meningo-encefalita. Semne de alarma care impun prezentarea la medic sunt:

 

  • febră ridicată însoțită de durere de cap intensă
  • vărsături
  • stare generală alterată
  • sensibilitate crescută la lumină

 

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile face parte din complexul de flavovirusuri transmise de artropode, alături de virusul encefalitei japoneze. Acest virus poate infecta o gamă largă de gazde, inclusiv oameni, păsări, țânțari, cai și alte mamifere. Cu toate acestea, transmiterea la oameni se face exclusiv prin înțepătura de țânțar.

sursa foto: Profimedia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si